Kreativt kockjobb, någon?

Kom på att jag naturligtvis borde lägga ut en blänkare här på bloggen:

Vårt projekt i butiken, Resurskocken, där vi varje dag lagar mat från grunden baserat på hanteringssvinn eller råvaror som riskerar att gå ut i datum, har rönt oväntat stor framgång  sedan jag först skrev om det här på Taffel. Fullt pådrag i tidningar, radio och tv för något som egentligen borde vara självklart.
I helgen fick vi dessutom motta tidningen Levas pris för ”smart företagande, hållbarhetstänkande och kreativitet”.

Det sistnämnda är extra roligt med tanke på hur fruktansvärt skeptiska många i vår omgivning var då vi började planera för projektet  sommaren 2007…  Men vi lyckades överbevisa dem: på två år har vi gått från 0 till 300 luncher om dagen och kommer nu även att börja erbjuda varm kvällsmat.

Därför behöver vi nu rekrytera ytterligare en kock för att klara trycket. Är du själv intresserad, eller kanske känner någon som skulle vilja arbeta med att laga mat från grunden utan givna förutsättningar, titta in här och läs mer. Sista ansökningsdag är 20 november.

Kommentarer

18 svar till ”Kreativt kockjobb, någon?”

  1. coolt!! Den nya köksmästaren räckte inte, det är ju coolt i sig.

  2. Ja visst är det! Nu planerar vi utbyggnaden av köket för fullt och har dessutom anställt en extra medhjälpare, men ska vi på ett tvåskift behövs ytterligare förstärkning.

  3. Stefan

    Jag tycker det är skitskoj att tillaga något på det som finns, att improvisera lite. Att inte kasta mer än nödvändigt har blivit lite av min grej (men jag är inte utbildad kock, bara liter mer än genomsnittligt avancerad hemmakock).

    Vore kul att prova på något nytt, så flytta bara butiken till Uppsalatrakten så kommer jag som ett skott. Promise!

  4. Stefan

    P.S.
    Det blev min grej när jag i 20-årsåldern någon gång, under studietiden kom hem och i stort sett bara hade följande i kylskåpet: Purjolök, silverlök, gul lök och vitlök. En utmaning för en 20-åring.

    Men det går att tillreda en maträtt av det också. God också.

  5. sara

    Grattis!

  6. Men gud, var ni på Leva-galan? Jag var ju där också…

  7. Emma

    Så bra att det växer! Jag brukar ju laga middag på slaktavfall (idag tunga faktiskt… ), men jag har ju mitt härliga jobb :-D

  8. Stefan: Med lite lök kommer man långt, får överväga att flytta butiken till uppsala ;-)
    Sara och Emma. tack så mycket!
    Katja: Min man var där och hämtade priset, själv var jag i Spanien. Synd, det hade varit trvligt att träffas.

  9. Elinor

    Grattis till priset, synd du inte var med Anna. Det var ju din ide från början. Vilket team ni är!

  10. Helt otroligt! Ni är sannerliogen fantastiska. Tänk om vår lokala ICA hade hälften av era idéer och initiativförmåga…grattis, och lycka till med rekryteringen!

  11. Anna

    Ni behöver väl inte starta filial ända i Uppsala, börja med två mil till Malmö! Jag kan inte jobba, men sno ihop nått härligt på tunga så kommer jag o handlar kvällssoppa!

  12. Wow, tack så mycket!
    Elinor: att min man fick priset för entreprenörsskapet är helt ok, han är ju företagsledare och har lärt mig allt jag kan om branschen. Själv är jag obotlig idéspruta och mån om att bibehålla ett visst oberoende för att kunna verka även i andra sammanhang. Det är därför jag t ex valt att hålla en något lägre profil gentemot kund i butiken och arbetar med projekt och kampanjer som ligger längre fram i tiden.

  13. Emil O

    Jag är helt med Stefan här, jag tror jag skulle kirra det där jobbet om det låg i Uppsala =)
    På ren experimentlusta och glädje kommer man långt skulle jag tro, sicket perfekt jobb.

  14. Åh vad roligt att läsa! Både att ni gör det ni gör (vilken fantastisk idé!), att det går bra och att ni vinner pris! Hurra! Synd att ni håller till så långt bort, annars hade jag kommit på studiebesök på stört!

  15. Klart du ska titta in om du har vägarna förbi! Idag tillagade kocken gås som inte såldes under helgen. Yummie!

  16. Liv

    Hej Anna,
    jag undrar om det är ett absolut krav att man måste vara utbildad kock? Dum fråga kanske men jag funderade på att tipsa min mamma som är den allra kreativaste jag vet i köket men utan utbidlning..

  17. Hej Liv: Jag har varit bortrest några dagar och inte kunnart svara. Ingen dum fråga alls, men den här gången behöver vi en grymt köksvan person som kan vara med och rodda logistiken i ett växande kök, så kockutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett måste. Sista ansökningsdagen var i fredags, men kommer den in idag är det helt ok.

  18. Liv

    Hej igen Anna, tack för ditt svar. Jag skickade frågan till mailadressen också just eftersom det var så kort om tid men då vet jag nu iaf.

Fler inlägg