Jag och bonusbarnen drog en runda på Hötorgshallen. Karelska piroger, kanelbullar, mjölk, minibläckfiskar och ett litet glas vitt under tiden. Ostar, valnötter, prosciutto, hästkött och prosciutto med oss hem i vagnen.
Ostarna ffrån nya favoriten osthörnan var Bleue de brebis, en tomme de chèvre av en ny ostystare som jag glömt namnet på samt en liten getost som guskelov hade en namnlapp på sig. (Lingot du Monasterie Orthodoxe de St Nicolas). Nu ligger de framme och fyller köket med sin välstank.
Vad ska ni sätta i er då?
Kommentarer
12 svar till ”Kvällens ostar”
Åh, jag har skrivit högskoleprovet så jag förtjänar Pytt, två stekta ägg (ej vändstekta) och en sup!
I dag blir det smaksprøve på middagen i morgen; Sara Begners bønnegryte tilsatt brynet oksekjøtt. Det dufter helt fantastisk i hele leiligheten allerede
Jag är ensam hemma på lördagkvällen… för första gången på kanske tjugo år.
Jag tror att det blir bröd och ost (he, he), ett glas vin och en miniglass efteråt.
Det är inget kul att laga mat åt sig själv.
sonen min bakade karelska piroger. varma med smör och ett par skivor brieost… mitt hjärta smälter… man kan lägga nästan vad som helst på, det blir skitgott.
Den där tomme de chèvren är riktigt fin!
Vi har varit på kombinerad inflyttningsfest och diwalifirande och moffat i oss buffé och sedan ett par timmar senare middag hos mina föräldrar. Min goa far lagade kyckling i örtagårdssås och rostade rotsaker. Gott, nu är vi proppmätta!
Här blev det Heston-potatisar, entrecote och hemvevad bea med rejäl syra. Gott och nyttigt!
Min man har varit i Estland och blivit förtjust i någon slags rysk soppa, selyanka, så vi letade upp ett recept och lagade en sådan till lunch. Till kvällen blev det enbart blåbärspaj med ett hav av vaniljsås (på pulver!). Vi hade tagit fram biffskivor ur frysen men orkade inte steka dem. De får vänta tills i morgon.
Har suttit på sjukhus så det blev veg-färs i mexikansk pita med rödkål. Resten av rödkåls-huvudet ska förvandlas till tvåveckorssallad med morötter
Tack för omtanken i min blogg. Det värmer
Fiskkakor med timjanskokt rotfruktsmos, kall pepparrotssås och sallad! God och nyttig comfort food.
Resterna av fredagskvällens rådjurssadel med pressad potatis och sås på torkad sandsopp och grädde tjoffades ihop till nån sorts shepherd’s pie (potatisen spetsad med ägg&parmesan). Det var gott. Men fyraåringen vägrade.