Idag lägger jag ut texten om kycklingbuljong i Sydis. Och nu ska jag iväg till Matlabbet och laga små rara puddingar inför morgondagens fotografering. Och plåta lite själv. Igår jobbade jag på Hötorgshallens nyhetsbrev och svabbade golv.
Nästa helg vill jag verkligen vara ledig. Två dagar i rad.
Kommentarer
6 svar till ”Kycklingbuljong i Sydis”
Ibland gör jag en “svag” kycklingbuljong av kinesiskt snitt, sjuder kycklingen med vårlök, ett lagerblad, en bit ingefära, en tesked schezuanpeppar (stavar man det egentligen så?), några torkade shiitakesvampar och så får det vara bra med det. Sjudtiden är kort, inte mer än en timme.
Det blir inte en sån där bomb man vill reducera ner till ett annat aggregationstillstånd, men en ren och fin och lätt buljong som man väl kan tänka sig att dricka som den är.
En tesked? Där tog jag i lite tror jag. En halv i alla fall.
“Löken ska dock skäras för hand” — varför?
– Nyfiken & outbildad
Raringar, ni får kommentera på andra bloggen! Det blir helt förvirrande annars.
Löken ska skäras för hand för att den lätt blir besk annars.
På något vis roar det mig att dina senaste (?) två recept “Bakad yoghurtpudding” och “Yoghurtglass” bortsett smaksättning är precis lika, förutom att ett av dem ska vara ca 20 minuter i ugnen och det andra tjugo minuter i frysen (ja, ungefärliga tider).
Undrar hur det smakar att servera dem ihop med liknande smaksättning … Måste prövas någon dag.
Oj, förlåt — jag hade inte riktigt koll på var jag var…
Aha, intressant om bäskan. Jag har nyligen nörjat mixa ihop lök + vitlök + selleri för tomatsås, men jag har varit förkyld ett bra tag, så jag har bara utgått ifrån att det blivit godare, inte testat :-)
Tack!