Jag hade tänkt bloggvägra tills jag läst ut Lilla stjärna. Jag har helt enkelt inte tid, när man i stället för att formulera något fyndigt kan koppla av med Sveriges bästa författare sedan Lagerlöf, typ. Bry er inte om recensionerna, den är inte speciellt äcklig. Mest av allt är den vacker…
Men den egentliga boven i matdramat är att jag nu för tiden äter lagad lunch runt halv två. Och eftersom lunchen brukar vara så jäkla god, vare sig det är jag eller kinesiska T eller hälsokost-L som gör den har jag helt enkelt lite för lite plats för en riktig middag.
Det är inte så varje dag, men tillräckligt ofta för att Magnus ska få steka en biff till sig själv och fixa klyftpotatisen egenhändigt. För en månad sedan hade det varit otänkbart, men vi lär oss båda så länge vi lever. Han lär sig att laga mat, jag lär mig att hålla mig från köket med mina besserwisserkommentarer.
Men i morgon blir det trerätters lunch eftersom jag är ledig och får besök. Det kommer alltså att bloggas redan i morgon kväll. Och vid det laget är boken färdigläst, trots att jag helst skulle vilja dra ut på det.

Kommentarer
7 svar till ”Lite bloggtorka”
Hade inte du ett recept för ett tag sedan om grillat sidfläsk? Jag har letat och letat, men hittar det inte
Det var revbensspjällen jag letade efter (Familjens grillmästare säger upp sig). Kan man göra samma sak med sidfläsk? Och gåår det att förgrilla på 100 grader i ugn kvällen innan tror du?
Peter har svarat så löjligt bra, men jag misstänker att du stör dig på att det är rätt många led i hans recept.
Har du en massa färsk sidfläsk kan du antingen grilla den direkt och pensla på med göttigheter (ostronsås och ketchup!), eller så kör du i 100 (eller 90 eller 80) grader i alla fall 5-7 timmar. Sen grillar du som tidigare sagt.
Det blir mörare om du går den långa vägen, men kom ihåg att du då kommer att bli tvungen att berätta att du lågtempbakat grisen ett antal gånger. Hög impafaktor, men rätt trist i längden,
Ta mitt! http://kortomgott.taffel.se/2010/05/23/rapsolja-du-har-raddat-min-grillsommar/
Strunta i rimningen om du inte har tid. Första gången gned jag bara in köttet med salt och lät det ligga nån timme i rumstemp innan confitering.
En sats confitolja är som surdeg ungefär. När man väl jobbat fram en är det ingen tröskel att ta fram den ur kylen.
Kolla vilken typ av sidfläsk du köper. Om det redan är rimmat blir det vrålsalt vid långbakning. Jag har testat. :)
Annars grillar vi hyfsat ofta fläsk i skivor, uppträdda på två(!) pinnar. De blir så korviga och krulliga i hettan att man måste styra upp dem. Till dem är det gott med en glaze av honung, ingefära och chili, de blir lite knäckiga.