Lördagslättja och köttkättja

Medan den något större matälskaren är på vift går jag och pular i köket. Dels ska det ske ett makabert experiment med ett segt stycke vildsvin (som turligt nog inte lider av det). Dels lagar jag rostbiff på låg temperatur för att testa lite olika marinader.

Dessutom passar jag på att byta ut Veckans Matnörd (som ni märkt är det här med “vecka” väldigt godtyckligt. Det är utnämningen också för idag bestämde jag mig för att både Lata Mamman och Dieva förtjänar en plats i solen efter ett rafflande envig.

De konstiga knölarna var alltså tunta (tuntor?) från Peru via Latinamerikanska Livsmedel. Nära släkt med mörkare chuno, frystorkad potatis. Eftersom jag inte är hard core-potatisätare kanske jag inte tillagar dem utan skänker bort dem. Enligt källor på nätet ska de blötläggas och sedan ångas. En del fyller dem med ost vilket möjligen kan vara en förmildrande omständighet.

Knölarna uppges hur som helst hålla i 30 år så jag får väl se om andan faller på under den perioden. Kan ni vara snälla och höra av er då och påminna mig när utgångsdatumet börjar närma sig? Förmodligen ligger de då fortfarande i en undanskymd vrå i skafferiet.

Dessutom vill jag ge ett hedersomnämnande till Frkn Brax för hennes bisarra uppslag att alla Gäster på Årets Kock skulle låta olika grönsaker inspirera klädvalet på partajet. Trots sina bedyranden såg dock Frkn Brax inte ut som en sparris just någonstans.

Kommentarer

3 svar till ”Lördagslättja och köttkättja”

  1. Wow! Tackar och bugar.

    Roligt att min initiala känsla av att jag borde känna igen det stämde.
    Nu kommer den käre maken att få sig ett gott skratt.

  2. Jag håller tummarna för att du meddelar vad detta makabra vildsvinsexperiment går ut på.

  3. Och jag känner mig ärad trots att jag skäms över att jag inte orkade tänka vidare och komma fram till svaret på egen hand när jag var så nära. Och jag minns inte ens vad jag blev veckans matnörd för senast.Jag skyller på stressen på jobbet. Den svenska sjukvården gör folk mer sjuka än friska.Det är kanske dags att ta timeout och jobba med mat ett tag igen..hm.Tack i alla fall :)