Dagens tema var fågel och fåglarna vi snaskade i oss var anka, fasan och massor av olika kycklingdelar. Gittos kycklinghjärtan gjorde succé och jag måste bittert erkänna att de smakade betydligt bättre än min italienska version som jag brukar laga hemma.
Vi knökade kycklinglår fulla med färs, knaperstekte anka, försökte med begränsad framgång kombinera kycklinglevermoussen med fasansåsen och konstaterade att rau ram smakar precis som timotej. Så drack vi lite rosé, något mer riesling. Och vågade därför äta kycklingfötter.
Dagens darling är Örjan som kom med glatt humör, karljohan, zucchini och gula melaka. Gula melaka är ett obeskrivligt gott palmsocker som älskas i Malaysia och överallt dit det fraktas. Alla som kommer på kursen nästa söndag får smaka denna dyrgrip.Och en hel del annat mysko jag luskat fram.
Recepten kommer läggas ut här på bloggen lite pö om pö. Till höger er ni en förenklad laab, tahisallad som ligger i ett isbergsblad.
Tack allihopa!
Kommentarer
10 svar till ”Matlagningskurs i flygande fläng”
Tack för trevlig och givande kurs, och omnämnande i ovanstående blogginlägg.
Men till nästa veckas kurs. Hinner Din Johan skärpa knivarna, eller skall jag ta med eget bryne och skärpstål?
Oj, vad du är snabb! Och oj, vad det var trevligt och intressant! Och jag är fortfarande knôkmätt…
Jätteskoj kurs med inspirerande handledning och hängivna deltagare!
Tack allihopa för en superkul och vansinnigt utvecklande eftermiddag. Jag är fortfarande mätt, men liiiite mosse skulle man nog kunna klämma ned…
Eller mousse. Om man nu inte stavar som en kratta så här på måndagsmorgonen.
Puh, jag är fortfarande tokmätt! Guud, så gott det var och så kul vi hade bland alla härliga (och för mig helt nya) ingredienser.
Tack för en toppendag! Vi ses på söndag igen!
Himmel vad ni har hunnit skriva och kommentera. Själv fick jag sätta mig och jobba 1,5 timme när jag kom hem.
Tack för en jätterolig kurs, superinspirerande!
Per, jag kunde inte låta bli att spåna titlar till din fläskblogg:
* The pork dork (min favvo)
* Allt om fläsk (eller Nåt om fläsk)
* Fläska på
* Fläsk is the shit
* Fläskälskaren (krumelurigt!)
Hej på er mat älskare!
Är fortfarande pjoppmätt och lyrisk över att jag fick en trevlig söndagsem med er .
Jag ser fram emot ank-receptet. Köpte anka häromdagen.
Jag brukar inte bli avundsjuk men……