Mer av det goda

Här får ni fler tips på hur du utnyttjar överblivna ägg. Enjoy!

Kommentarer

6 svar till ”Mer av det goda”

  1. Hej Lisa!
    Jag har ganska precis ätit de kinesiska theäggen. Milt kryddiga och inte alls läbbiga i konsistensen trots 2 timmars koktid. Friterad ingefära var en höjdare

  2. karin: tack snälla det är alltid roligt att folk lagar ens recept. Ännu roligare när de gillar dem… Recept på urgod chiliolja finns här på Taffel och på Sydis-bloggen.

  3. Jag har gjort te-ägg några gånger nu med olika kryddningar. I vår familj tycker vi bäst om temarinaden som innehåller stjärnanis, precis som du har i ditt recept.
    Men jag låter äggen ligga över natten i kall vätska istället för att koka dem. Kanske ska pröva att låte dem koka med, äggisarna?

    Vill man vara lat, och låta äggen ta mer smak kan man skala dem helt innan marineringen. De blir smakstarkare, godare men bedrövligt fula.
    Vitsen är dock att komma undan skalningen senare. För att få det vackert marmorerade mönstret måste nämligen den tunna hinnan mellan skal och vita sitta kvar – det är där mönstret sitter. Det är hur pilligt som helst. 10 ägg tog mig 1 timme att skala i lördags. Många svordomar blev det.

    Kolla vad fina de blev förra året:

    http://pipopp.blogg.se/2009/april/paskagg.html

  4. Pipopp: Urtjusiga! Stjärnanisen är ett måste helt enkelt. Men det är den friterade ingefäran och chilioljan till som gör dem riktigt goda.

  5. Örjan

    Same but not Same.
    Alt Same,Same.
    Som man ofta säger i Thailand, vars mat ju delvis är Kina-influerad.

    Har där på matkurs tillagat och ätit hårdkokta, skalade ägg, som sedan fick koka med i lagen till bräserad fläskbog (1/2 tim minst)
    De blev helt bruna naturligtvis. Men behöll formen.
    Gott som tillbehör.

    Du Lisa som är väl insatt i Thailändsk matlagning har säkert smakat dessa ägg.

  6. Har nog lite konstig syn på påsken och choklad, tänkte innan jag klickade på länken “Ah vad trevligt något att göra med chokladäggen som är över”

    Klarar av att lämna choklad eftersom min last är salta saker.