Mot Grythyttan

bråda dagar! I morgon tar jag tåget 06.00 och via kringelikrokar hamnar jag förhoppningsvis till slut i Grythyttan för att föreläsa sex timmar på raken.  Med mig har jag diverse välstinkande läckerheter och förhoppningsvis skrämmer jag skiten ur de små liven. Aswch, de är nog både större och klokare än jag. Så snart jag orkar ska jag gå ut i köket och sno ihop en variant av laab som snart kommer i Sydis.

Kan ni inte tipsa om några kul ställen jag ska spana in i Malmö?

Kommentarer

6 svar till ”Mot Grythyttan”

  1. Örjan

    Grythyttan?
    Föreläser du för akademieleverna?

    Laab -antager att du inte följer vissa lokala recept med rå svinlever och /eller fläskfärs.
    Kanske är gott, men på plats i NO Thailand bör nog rätten ätas med hälsovarning.

  2. Blir det någon träff i Malmö till helgen?
    Kan bara meddela att jag har möjlighet att träffas lördag f.m. samt söndag.
    Barasåruvet.

  3. Tänkte gå på Asien söndag om någon vill hänga med. 14.00 känns som en bra tid.

  4. Laab, det ser jag och min kille fram emot! Han tipsar om thaiställe vid Dalaplan. Jag har inte varit där men han som aldrig äter thai annars går dit. Kanske kolla in Ella & Reza vars dizzi Kinga tipsat om. När du ändå är där borta kan du kolla om det är en bra eller dålig dag på IndoPak. Kanske kolla in Özens nya lokal. Ta en sväng förbi Norra Grängesbergsgatan. För att vidga matcirkeln liksom.

  5. Marie-Louise

    En fråga som inte har med Malmö att göra:
    Vilken “innertemperatur” bör helstekt kyckling uppnå för att vara campylobaktsäker (men samtidigt så saftig som möjligt)? Jag har sett alltfrån 70 till 82 grader i olika recept. Vad är sanningen?

  6. marie-Louise: Om du har frågor om livsmedelshygien rekommenderar jag att du går in på Livsmedelsverkets hemsida och söker. Den är jätebra :-) Då hittar du t ex det här: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Campylobacter/