spenat

Namul #1: spenat

En av de mer kända koreanska namulerna (jag vill hela tiden skriva hemuler, men det hör inte hit) är sigeuchi namul, eller spenatsallad som Magnus och jag kallar det när vi vill slippa vrida tungan ur led. Att något så enkelt kan vara så gott tål att tänkas på nästa gång man står där och konfiterar anka eller hackar kött till en ragu bolognese.

Så nu kör vi – det tar ungefär lika lång tid att laga spenaten som att läsa receptet, så blinkar ni missar ni allt!

Sigeuchi namul

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Det finns ingenting som kan gå snett med den här rätten. Ingenting.

  • en stor påse färsk spenat (inte babyspenat, utan vanlig)
  • 1 msk soja (koreansk eller ljus japansk)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finstrimlad salladslök
  • sesamfrön till garnering
  1. Skölj spenaten och torka av den. Släng den i en het nonstickpanna eller wok och vänd runt den så att den smälter ihop till nästan ingenting – det går fort!
  2. Krama ut eventuell vätska ur spenaten och blanda den med övriga ingredienser. Garnera med sesamfrön.

Kommentarer

2 svar till ”Namul #1: spenat”

  1. Tål att tänkas på.