Nyårsfixande

Runt 60 personer+diverse osorterde barn kommer hit på nyårsmingel i morgon och nu städar vi och plockar undan möbler. Och konstaterar att vi är patologiskt onervösa för att ha hem en drös folk och utfodra dem. Ikväll gör vi paté, kötbullar och rostade nötter. I morgon snor vi ihop resten.

Vad ska ni äta på nyår?

Kommentarer

14 svar till ”Nyårsfixande”

  1. Stefan

    Äggskal med äggröra, gräddkokt savojkål och löjrom – Champagne

    Ostron naturell – Champagne

    Citrus Marinated Salmon with confit of Naval Oranges Beluga Caviar forellrom and pea shoot coulis – Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2001

    Tapenade med bröd – Manzanilla

    Gravad biff med mixade ostron i gelé – Manzanilla

    Hjortstek – Chipotlesås Penfolds Bin 389

    Chokladfondant med chokladsorbet – Madeirs

    Getost och Cloudy Bay Sauvignon Blanc

  2. Oj så många! Vi blir ett 30 tal (inkl. osorterade barn=))Vi brukar dela upp jobbet. Någon fixar förrätt till alla, någon varmrätt osv. Men i år kör vi catering, så menyn har vi inte fått veta, spännande! Däremot ska vi ändå göra lite extra. Min lott föll på tilltugg till drinken. Kika gärna in på min sida och kolla…har dock inte bestämt mig för vilket ännu…det är ju gott om tid…!=)
    Tack för bra läsning!

  3. Vi skulle äta klimatsmart fisk, tänkte vi så jag håller på att filura på en “gös mätress”, dvs en walewskavariant… rapport kommer! Ostron blir det också i år (jippi!) Nu måste jag gå och kyla glassmaskinen för stracciatellan vi ska ha till de honungskokta päronen!

  4. Det blir väldigt pyttigt nyår. Vi blir bara två.
    En riktigt enkel svennebananklassiker till förrätt; avocado, majonäs och räkor. Ska testa biff wellington för första gången. Varit så sugen sedan första gången jag såg “Hells Kitchen” med Ramsay.
    Dessert? Förmodligen någonting med mandelmusslorna vi aldrig åt till jul.

  5. Vad tusan serverar man förresten till biff wellington!?

  6. Anders, en god sallad på olika blad med lite grön grillad sparris därtill. En dressing på valnötsolja och god champagnevinäger.

  7. Till Wellington skulle jag servera en mache-sallad med en dressing på tryffel, banyulsvinäger (helst la Guinelle:s Tchin-Tchin), ligurisk olivolja och lite koncentrerad kycklingbuljong. Mixa allt och blanda runt salladen i det.

    Pommes frites friterade i hästfett är ett annat alternativ.

  8. Champagne…

  9. Wow! Jag har just mixat en svart böndipp med mörk choklad, anis, spiskummin, epazote mm. Samt en mild yoghurtdipp m saffran och soltorkade tomater. Patéerna står i ugnen, Johan trillar köttbullar…

  10. och var får du tag på epazote här i Svea? (det är ju vinter!)

    men blandningen låter hur gott som helst :-)

    @anders: här är vi oxå bara 2… rätt skönt faktiskt då vi har en 13:dagsafton mingel istället!

  11. Torkad epazote, köpt i london. Man får ta vad man har. Men den går att odla i Sverige.

  12. Jo, jag odlar lite men i år var den inte så glad (för mycket fukt tror jag). Torkad har jag oxå från Mexiko… och får hem en ny färsk bunt när dottern och exen kommer hem i slutet av januari!

    Men! Epazote är bäst färsk! Jag får återkomma om jag lyckas med mina odlingar nästa decennium. (kan tänka mig att dela mied mig i matvetenskapensskull- finns order? den verkar jättelång?)

    I alla fall: epazote är supergod med bönor (bakteriedödandeegenskaper.. ett annat superlångt ord på svenska)

    Ha det bra!

  13. Emil O.

    Ikväll blir det:
    Förrätt: Smörstekta jordärtskockor med rostade valnötter.
    Huvudrätt: Biff med hemvevad Bea och någon ugnsrostad rotsak, kanske palsternacka.
    Efterrätt: Myskmadrapannacotta toppad med sommarjordgubbar (ja från frysen, men köpte på ett bra ställe i somras).

    Men så blir vi nog bara 4st skulle jag tro.

  14. Vi har ätit råbiff, kyckling confit (de hade ingen anka) och crema catalana.