Idag startar jag som matskribent på Sydsvenskan. Eller rättare sagt mitt först jobb publiceras. Varje söndag från och med nu. Nåja nästan. Bloggen kommer jag skriva i minst en gång i veckan. Jag blir väldigt glad om ni kommenterar lite där.
Jag är inte så fåfäng men till och med jag inser att jag ser ut som en fet liten baglady på bilderna. Utomhusfotograferingen kom som en överraskning för mig. Jag har en fin klänning under.
jaja, det var dagens egotripp. Som kompensation lägger jag ut ett nytt smarrigt recept senare idag. På vad vet jag inte. Jag har en massa disparata råvaror hemma. Spännande.
Kommentarer
12 svar till ”…och så var det söndag!”
Kul och bra jobbat! Och jag hoppas verkligen att du kommer att fortsätta att blogga. Du är – ursäkta svenskan – för jävla bra! Keep up the good work, girl.
Fred och kärlek.
/Din löjligt fan-boyish beundrare
Vad kul – tur att tidningen finns på nätet för oss stackars perifera Mälardalingar.
Kul intervju med dig också, men jag måste fråga: Menar du seriöst att det är viktigare med en teflonpanna än en riktigt bra gjutjärnspanna i köket!? Jag har båda så klart, och båda är bra på sitt sätt – men om jag skulle tvingas ta en enda sak när köket står i lågor så är det gjutjärnspannan… En del saker blir gott i båda, en del blir bättre på teflon, men en del mat absolut kräver äkta järn anser jag.
Lycka till
ArchAsa: Jag är hemskt känslig för metallukt och metallsmak och tycker att gjutjärnspannor luktar hemskt. Dessutom smakar sura saker räligt i järnpannor. I synnerhet när de får puttra mer än en kvart. Men man måsta ha en bra tjockbottnad teflonpanna.
Men vem är jag att komma melan dig och din älskade ;-)
Jag tyckte bilderna var fina. Du lyser upp det Malmögrå och du lyser verkligen upp Söndag med dina recept. Hurra tycker jag.
Min nya bylinebild däremot, jag ser ut som en tjock liten griskulting. Suck.
Jag tyckte bilderna var helt OK, framförallt framgår den kluriga Lisa-blicken som bara du har!
Men hade de inte glömt receptet på den goda kryddoljan?
Görel: det tror jag inte. Jag har inte sett tidningen …
Jättekul. Och nu är ju Sydsvenskan ganska nydesignad, så det är rätt skönt att surfa runt där. Du är ännu en anledning.
Tack Johnny! Jag gillar omgörningen även om min nya blogg just nu har ett typesheet från helvetet ;-)
Mums!
Nu har jag bläddrat igenom Söndag i pappersform, riktigt söndagsmys som för tankarna tillbaka till söndagar i London då jag brukade tidningen och sätta mig i en park och plöja. Nu är det ju inte väder för det men jag tror att Sydsvenskans söndagsbilaga kommer att få hänga med mig nu, mest för att du Lisa skriver så friskt om mat. Äntligen har Sydsvenskan riktiga matsidor!
Kryddoljereceptet finns i papperstidningen. På webben är det rörigt, men jag har verkligen saknat en sydsvensk matsajt så nu när bloggen dyker upp är det toppen!
Och särskilt idag tycker jag att vi lägger bort (kvinnlig) otillräcklighet och tycker att vi är skitbra! Klänningen är verkligen vacker, tror jag har beundrat den förr men inte tagit chansen att hylla den… Och Maggie du är som hämtad från en gåtfull klassisk målning av betydelsefull kvinna. Jag har plöjt tidningarna noga hehe.
Äntligen lite bra mattext i Sydsvenskan. Jag ser spänt fram emot kommande söndagar!
Tack söta rara för alla snälla kommentarer. Jag trivs larvigt bra med uppdraget. Inte misnt för att jag samarbetar med en kul grupp. sydis är en sån himla trevlig tidning. Det var jättekul att jobba för Svenska också men det gick bara inte ihop ekonomiskt.
Oj, saker som händer “himmavid”.
Kommer att läsa vad du skriver! :)