Också en julmeny

Kakfrukost och julevangelium avklarat. Snart ringer mamma och pappa på dörren. Då ska de trakteras med:

Knäcke med kokt gråsej och salladslök i hemvevad currymajo toppad med knaperstekt bacon tärnat vinteräpple och kryddkrasse (Johan och jag är inte så jätteförtjusta i sill och vi hade fisk över)

Salmalax med habanerospetsad miso-lime-grape-mirin-dressing, sallad och 4 sorters citrusfilé sprinklat med ume-shisopulver

Långbakad griskarré med ingefära serverad med sichuanesisk marinad, sesamsvängda morotsjulienne och gurkstickor

Johans kolaglass med hårdrostad mandel

God jul!

Kommentarer

4 svar till ”Också en julmeny”

  1. Peter, Linköping

    Då sambon begärt nåt “fräscht” på julbordet gjorde jag till en förrätt en sallad på gravlaxen i kuber, majo på äppelcidervinäger och lite söt senap, tärnade äpplen och mache-sallad. Jag tyckte det var fiffigt tills jag tittade in här.

  2. Eva

    Suck – det är ju tydligt att det gäller att välja rätt familj. Varför har inte min familj också kommit fram till något i stil med denna underbara, fräscha och framför allt lagom stora julmiddag? Ett föredöme för oss alla!
    Jag ser fram emot 2010 med fler goda roliga mattankar av dig Lisa!

  3. Det är min dröm att en vacker dag få äta en stilig fyrarättersmeny på julaftonen, istället för den gamla vanliga buffén… En vacker dag hoppas jag att det blir av några dagar innan åtminstone! Fantastisk inspiration. (Jag inser för övrigt att Taffel snart är min enda receptkälla.)

  4. Stefan

    Gunilla, innan du kommer fram till ditt fyrarättersnirvana så kan jag varmt rekommendera att dela julbordet i två sittningar! Vi kör en lunchomgång med sill, löjrom, lax etc till lunch och sedan en middagssittning med kallskuret, patéer och lite varma saker (dopp på tunnbröd är mitt måste). Ordningen är sprungen ur småbarns korta attentionspan men älskas av alla vuxna som nu kan njuta lite mer och må bättre!