Pintxos hit, pintxos dit

Gårdagens pintxosjakt blev något mer målmedveten. Alltså hamnade vi på moderna Bitoque en kort promenad från hotellet och petade i oss hastigt stekt ankelver på grön sparris med balsamicoreduktion. Drygt €3 för en rejäl smakportion. På ett par andra ställen ät vi en fin tortilla med potatis och chorizo (hur kan något så simpelt smaka så gott?) samt skivade bläckfiskarmar med purpurfärgade sugkoppar i en klart röd, rökig och söt papriksolja. Brödet är sanslöst uselt nästan överallt. Även på de bättre ställena. Vitt, fluffigt och doftlöst. Inget annat än ett transportmedel för oljor och skyer.

Vi kom hem tidigt igår med bara försumbara mängder txakoli i krävan. Nu har vi arbtetat fram till lunch och ska snart strosa till den ädre stadsdelen för mer pintxos. Det är lite för varmt för vinterjackan. Tänk om man ska våga nöja sig med en ylletröja?

Kommentarer

2 svar till ”Pintxos hit, pintxos dit”

  1. Herregud!
    Senast igår satt vi och fyllesnackade om hur trist det är med mat i sverige. Allt från råvaror till restauranger. Jag tror jag måste flytta härifrån en vända igen.

  2. Semester är en fantastisk krydda, snart är jag på Teneriffa och ska göra mitt yttersta för att hitta det riktiga kanariska köket, dessutom kommer jag ha kök, hoppas på fina råvaror.