Grönkål bredvid

Häromveckan gjorde Lisa fantastiska lammspjäll. Vi hade ett fint grönkålsstånd från Årstiderna i kylen som blev tillbehör.

Grönkålsfräs med vitlök och chili

Receptmakare: Johan Swanljung

Portioner:2

Tid: 20 minuter

Skriv receptingress här

  • 1 mellanstort grönkålsstånd
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • salt
  • smör-rapsoljeblandning
  1. Skär loss bladen från ståndet och koka i lätt saltat vatten 7-10 minuter.
  2. Dränera och skär bladen i tunna strimlor.
  3. Värm smör och vitlök i en stekpanna. Lägg med grönkålen och chili och fräs på mellanvärme i ca 8 minuter. Salta och servera.

Kommentarer

3 svar till ”Grönkål bredvid”

  1. Marie

    Ska testa ditt recept. Grönkål är alldeles underbart, fantastiskt gott!!!

  2. Det lät underbart gott! Ska testa det så fort jag kvicknar till !

  3. Gillar också grönkål. En jättebra råvara, nyttig och kan faktiskt odlas i Sverige under en del av den kalla säsongen. Men grönkål ska vara nylagad. Uppvärmt smakar det vidrigt av ladugård!

    Tycker fröken Dill

Fler inlägg