Produkttest: Scan Korvboll (0/5)

Visst är det underbart med saker man inte ens behöver prova för att tokdissa? Korvbollen från Scan kommer aldrig sätta sin fot på mitt bord (förresten är det oartigt att ha fötterna på bordet).

Det handlar alltså om en kulformad Hot-Dog. Ni vet korvapproximationen med en köttprocent som  ligger i det ytterst snäva spannet mellan min ålder och  George W Bushs IQ. Och en smak som påminner om … eh, vilken smak? Det är sånt här som får mig att förstå vegetarianer. Taskigt näringsvärde, massor av mättat fett, bindemedel och vatten. Förtjänar ungarna inte bättre än så?

Samtidigt måste jag bekänna att jag förfallit till kulinarisk reduktionism när det gäller korv. Kvalitet behöver inte ha med procent att göra. Lika lite som när det gäller vin.

Tillbaka till skrivbordet, Scan! Vad jag skulle vilja se i framtiden är nämligen en serie nya fegvego-korvar med låg kötthalt men kanske blandade med linser, fullkorn, grönsaker och annat gott. Tänk grynkorv! Minns isterband! Bra för både kroppen och klotet.

  • Bild: Scan

Kommentarer

9 svar till ”Produkttest: Scan Korvboll (0/5)”

  1. Det lät inget vidare med korvboll, men sen kan jag inte hålla med dig om fegvego-korvar. Jag föredrar riktigt köttrika och gärna feta korvar för att jag ska kunna hålla mig frisk från min diabetes. Det funkar tyvärr inte med linser, fullkorn och stärkelserika grönsaker. Har nu med LCHF-kost ett normalt blodsocker och behöver inga mediciner eller diabetessprutor.

  2. Lennart

    Finns där ett spann?
    Lennart

  3. Mia: jag är av den fasta övertygelsen att samma mat inte passar alla. Det är svårt att få ihop ekvationen hälsa och miljö. Och gör man av med mycket energi är långsamma kolhydrater bra. Inte minst i kombination med fett. Att äta förebyggande är inte samma sak som att äta terapeutiskt.

    Det är ju bättre för miljön att de flesta får i sig protein från ägg, mejeriprodukter, tofu, kött och fisk i en bra balans Lägg till lagom mängder fullkorn och grönsaker. Sen kan man som jag och äta hiskeliga mängder mandlar, nötter och frön för att få i sig bra fett. Tittar man på det epidemiologiskt klarar vi oss rätt bra från typ 2 diabetes på en sådan kost.

    Vad vi ska äta när vi väl blivit sjuka är en annan fråga.

  4. Jag förstår naturligtis din ståndpunkt men som diabetiker tål jag inte ens långsamma kolhydrater då måste jag börja medicinera. Tack för ditt påpekande, bilden var länkad så att man kom direkt till din sida, har nu lagt till det så att man ser det också.

  5. FåtöljStrategen

    “Pocenten” säger dessvärre inte allt.

    Läste följande artikel som refererar till ett test som Råd och Rön gjort angående kötthalten i korv:

    http://sydsvenskan.se/sommar/article340049.ece

    Inhandlade sedermera en av de listade produkterna med högre kötthalt.

    Missade dock att läsa det finstilta på förpackningen. Man hade nämligen behagat trycka i Smakförstärkare i korven.

    Aldrig får man vara nöjd.
    .

  6. Men Lisa, då…korv är väl ändå korv! I korv ska det vara övervägande kött. Annars blir det något helt annat än korv.

  7. Gunilla: Det borde väl du veta att det är smartare att sprida ut köttkonsumtionen så att man absorberar järn bättre. Ur näringssynpunkt är det bättre med grynkorv två dagar än korv med hög kötthalt ena dagen och vego nästa.

    Och tänk så mycket godare än den där läbbiga massan de säljer som varmkorv.

  8. Åh så gott! småländska isterband (dom torkade är bäst), eller värmlandskôrv fantastiskt goda och med ganska låg kötthalt konstigt att det funkar!

  9. Frida

    Åhhh, grynkorv! Med kokt potatis och senapssås… Kan man få tag på det i Stockholmstrakten? För de flesta som inte är uppväxta i Västergötland verkar det (liksom grynbullar som är ett stående och icke borttagbart inslag på vårt julbord) vara en okänd delikatess.