Sitter på tåget mot Jönköping och försöker summera senaste dagarnas Skåneintryck och den lilla turen till Danmark. Medan ni väntar på att jag ska finna de räta orden får ni nöja er med en liten sallad som passar i värmen.
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 som förrätt
Med rostad anis får den här sommarlätta räkcocktailen smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong.
- ca 250 g skalade räkor
- 300 g vattenmelon
- 300 g ogenmelon eller honungsmelon
- 2 salladslökar
- 50 g fetaost
- Röd basilika till garnering
- Till dressing:
- 1/2 tsk anis
- 1/2 tsk finrivet citronskal
- 1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
- 1 msk mild olja
- Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
- Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
- Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika.
Kommentarer
3 svar till ”Recept: Melonsallad med räkor och anis”
Om du har problem att hitta räta ord kan du väl slänga upp några sneda?
Kunde inte motstå, sorry. :)
Gottgottgott låter det men jag har nog inga Anisfrön(bara fänkål).Trodde jag hade det mesta i kryddväg men så var det inte!
Björn: För att inte tala om de aviga!
Karin: Ibland är de utbytbara, men i det här fallet funkar det bara med anis (i alla fall i mitt huvud).