Sallad för försvagade

Hur ska man kunna driva en matsajt när man är så sjuk att man knappt orkar fälla upp datorn, än mindre laga mat. Det är inte allas otroligt att vi har svininfluensa med tanke på våra resor. Senaste dagarna har vi mest levt på knäckemackor med tjocka lager smör och extralagrad cheddar. Men igår lyckades jag och min medsjukling med gemensamma krafter tota ihop en tonfisksallad.

Allt detta tärnades grovt: färsk lök, tomater, röd paprika (den långsmala varianten som faktiskt smakar), trevligt besk ekbladssallad. Färsk fänkål strimlades tunt och dess generösa dillvippa finhackades. (Paus för att snörvla och tycka synd om mig själv.) Ner med en burk tonfisk i vatten. På med Johans goda sardellmajonnäs med citron. Groteska mänger svartpeppar. Veva runt lite. Klart! Finhackat hårdkokt ägg hade varit gott i så klart.

Vi har ett flertal trevliga artiklar att lägga ut också så fort vi blir friskare. Stay tuned!

Kommentarer

8 svar till ”Sallad för försvagade”

  1. Krya på er!

  2. kia

    Testa er för flunsan vetja

  3. Kia:

    Håll dig lite ajour nu va! :-)

    Det är inte otroligt att det är svininfluensa.

    Man ska inte testa sig nu när pandemin är i full fart. Man ska stanna hemma och inte smitta andra. Att dra till sjukhuset, smitta ner andra för att få en diagnos på en tämligen harmlös sjukdom det inte går att medicinera mot är oansvarigt. Just nu gäller det att hålla smittspridningen nere tills vaccinet kommer.

    Om vi skulle bli akut mycket sämre söker vi sjukvård. Inte annars.

  4. För att inte orka fälla upp datorn, tycker jag att du hinner med att kommentera en hel del.

  5. Ett tecken på tillsfriskning?

  6. Jag klarar av intensiv aktivitet i 5 minuter (mackbredning, städning etc), lättare aktivitet (läsning av vampyrböcker, bloggning) i en kvart. Sen däckar jag.

  7. “Uteätaren” känns lite dåligt uppdaterad så jag lägger min kommentar här istället. Ingen av er experter som har koll på utbudet och kvalitén på restaurang Saffran Polo, Vaksalagatan Uppsala? Dags att ta med den svenska delen av släkten på en gastronomisk upplevelse och vill hemskt gärna slippa vattniga Ghorme Sabzis och majonnäsiga sallader..

  8. Samina: Inte en blekfet aning men några av läsarna kanske vet?