En av de största matkreatörerna i modern tid är död, besöket på El Raco de Can Fabes i Sant Celoni förblir ett av de mest minnesvärda restaurangbesöken jag har gjort, och definitivt det mest mättande. Kanske har jag aldrig ätit något godare än sjögurka med lammnjure och grön sparris.
Santi kommer också bli ihågkommen för sina attacker på den molkylära gastronomin i allmänhet och kollegan Ferran Adria i synnerhet. Det kriget går vidare.
I dagarna beger jag mig till Uppsala. Var äter man den godaste sjögurkan där?

Kommentarer
5 svar till ”Santi Santamaria har förbannat Ferran Adria för sista gången”
Inte sjögurka men annat gott från sjö hav ätes på Hambergs fisk vid fyristorg. Helt klart bästa valet i stan om man inte vill slå på stort och gå på Villa Anna.
När ska du till Uppsala? Vi ska dit i helgen. Maila om du har tid att ses o ta en kaffe.
Jag tycker du borde träffa Rafael Löfstedt som har restaurang Villa Anna.
/Sahar
Åker till uppsala imorgon och blir där några dagar. Vore absolut trevligt att ses! Jag har i princip tid när du har tid.
Jag var inte alls imponerad av maten när jag var och åt på Villa Anna, och har inte råd att ge dem en andra chans.
Ska kolla in Hambergs!
Tråkigt, men döden är en del av livet. Som jag brukar säga i mina stunder av depression (alltid); alla har ett liv, och det som förenar själ med liv, det är döden.
Jag är döden.
// Herr Ordförande
Hambergs lunch är alltid trevligt! Testa även fiskbutiken i hallen deras mat är också bra.
Smaklig spis.