Serendipitet i köket

— Lisa, viskar en av kunnigare kursdeltagarna. Kan vi ta en sak mellan två ögon?

Jag anar oråd. Mycket riktigt har en liten futtig bokstav äventyrat resultatet i den kinesiska ägg och tomaträtten han lagar. Tsk blev msk och nu är det tredubbla mängden sesamolja i äggröran.Vi enas om att köra i tre extra ägg för att lindra attacken fån den mörkt bärnstensskimrande krafitgt nöt- och röksmakande oljan. Resultatet blir en minst lika god äggröra. Ja, till och med godare!

Nu funderar jag på att ha en mildare grön chili nästa gång jag lagar. Det är något i ägg som trivs med grön paprika och grön chiili. Prova med grön Tabasco på stekt ägg så får ni se!

Att misslyckas i köket är ibland det bästa som kan hända

Kommentarer

5 svar till ”Serendipitet i köket”

  1. Hej Lisa lite kul det du skriver :-) Jag märker attjag och mina anställda som ska vara proffs även gör såna här fel det händer verkligen alla i bland. Ha det så bra mvh Daniel

  2. Ah, jag hade faktiskt skrivit rätt. Det var min kursdeltagare som läst fel. Men det spelar ju egentligen ingen roll …. För gott blev det!

  3. Örjan

    Tycker det är svårare med engelska/amerikanska recept.
    Förkortade tablespoon(tbs?) resp teaspoon(tsp?)
    Är det rätt?

  4. Jag förstod att det inte var du som gjorde fel utan kursdeltagaren :-)Jag formulerade mig lite knäppt bara.

  5. Robert E

    Hej, jag hittade inte riktigt något passande inlägg så jag tog första bästa. Men jag har en fråga. Jag undrar om du eller vem som igentligen har något bra boktips på böcker som tar upp ämnet matlagning och kemi? Läser just nu Östen Dahlgrens “Laga Mat, hur man gör och varför” som jag tycker är bra. Har hört att Boris-Möller skrivit nån som ska heta “Koka soppa på en spik” men har inte lyckas hitta den. Men fler tips om böcker som är åt de hållet (gärna på svenska) mottages gärna :-)