Har ni tänkt på att kokt ägg faktiskt är ganska äckligt med ost medan omelett och många andra äggrätter är lysande med ost. Det är sådant som håller oss matnördar vakna på natten.
Skrivet av
Har ni tänkt på att kokt ägg faktiskt är ganska äckligt med ost medan omelett och många andra äggrätter är lysande med ost. Det är sådant som håller oss matnördar vakna på natten.
Kommentarer
9 svar till ”Små saker förbryllar små hjärnor”
Fördelaktiga respektive ofördelaktiga (för ostkombination, alltså) svavelföreningar i de olika äggrätterna?
ja jag tror det är vavlet spm spökar. I hårdkokt ägg blir ju gulan uppvärmd till högre temperatur. Med lös gula är ägget acceptabelt med ost men inte enastående.
den har jag grubblat mycket på…
Konstigt nog går kombinationen kokt ägg och ost utmärkt ungefär en gång i månaden
grubbelgrubbel
/Fjällmor
Håller helt med! Jag har också grubblat. Men kokt ägg är ju jättesvårt med många saker – och perfekt med andra, en sån där excentrisk figur helt enkelt.
Det här var en hemskt rar diskussion tycker jag.
Det är sådana här saker man hoppas att er molekylärbok ska handla om!
Finns ju de som har ost på stekta ägg… det hade varit intressant att få reda på varför just kokta inte funkar.
Jag som hatar och föraktar bananer, upphör aldrig förbrüllas över hur vanligt förekommande dessa exotiska missfoster är, till och med vanligare än äpplen…hur kan det vara så?
Men kalles kaviar på omelett är ju inte helt kalas det heller…