Smaksatt, kladdig och seg kladdkaka

Kladdkaka är otroligt gott, segt och underbart kladdigt. Den går dessutom att variera och här har jag provat att dela den i olika delar med olika smaker. Banan, färsk chili och syltad ingefära. Banan kombinerades dessutom med ”ströbröd” av kokos. Svårt med gräddningstiden då de var små och de blev lite torra. Jag är övertygad om att när man gör en hel sats med en smaksättning blir resultatet lite bättre. Min favorit blev den med syltad ingefära.

Bloggtips om vad man kan servera till kladdkaka

Kladdig, seg Kladdkaka

Receptmakare: Susanne Andersson

Portioner:

Tid: ca 40 min

Smaksätt med sylta ingefära, färsk chili eller banan.

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakopulver
  • 1/2 tsk salt (knappt)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör (100 g)
  • första ingrediens

  1. Rör ihop ägg och socker.
  2. Blanda i övriga ingredienser
  3. Smeten ska inte vispas utan endast röras ihop
  4. lägg den i en väl smord och bröad ringform.
  5. Grätta i 175°C i 34-40 min.

Receptet kommer från vår bok ”I mormors berså”.

Fler inlägg