DSCN4137

Solo-köket i bilder

Inför chefs table på tema finns det hjärterum så finns det skjärterum.

DSCN4123

Present från Charlie from the White mountain

DSCN4129

Nästan naken orre.

DSCN3948

Jag lyckades överföra doften av orakad grissvans till smaken på buljongen. Fascinerande och skrämmande på en och samma gång.

DSCN3976

Vattenstekta grisvansar.

DSCN3955

Hals/nacke och lägg av får inför vattenstekning.

DSCN3991

Grisvansterrine inför rostning.

DSCN3992

DSCN4001

Egen kalvdanstillverkning.

DSCN4048

Vildfångad fjällöring inför service.

DSCN4068

DSCN4095

DSCN4098

DSCN4104

DSCN4069

DSCN3919

DSCN3930

DSCN4085

DSCN4109

DSCN4112

DSCN4118

Kommentarer

14 svar till ”Solo-köket i bilder”

  1. Underbart att se Robin!

    Som jag sagt tidigare behöver vi dig i stockholm. Komsi komsi ;)

  2. sköna bilder
    ställ in dig på att mötas upp i sthlm i slutet av mars för etr bloggbord ;)

  3. Robin

    Patrik: Ja vi får väl se, alla dörrar är öppna för närvarande.

    Per: Gött det, vilka mer blir det?

  4. Louise

    Det där såg djäkligt tufft ut! Och gott.

  5. Saxit

    Av någon anledning blir jag glad över att se det bakade grishuvudet. :)
    Jag undrar lite över fågeln bara; är inte miljökontoret extra gnälliga när det gäller hantering av fåglar med fjädrar?

  6. Robin

    Louise: Och det var så mycket mer som aldrig fastnade på bild!

    Saxit: Det finns många anledningar till att bli glad över att se ett bakat grishuvud, speciellt när det följs av att man får äta det!

    Miljö/hälsa kan vara lite knepiga när det gäller såväl fåglar med fjädrar som djur med ospcifierad härkomst, som råmjölk, som bakning i ett kök utan separat mjölrum som…ja, någonting säger mig att de inte hade gillat svansarna heller:).

    Men jag fick faktiskt aldrig besök, även om jag hade sett fram emot att ta diskussion om de hade sprungit på något av detta :).

  7. Inger

    Men, Bild no.2 – vad är det? Jag har säkert misstagit mig, men det ser HEEmskt ut!

  8. Robin

    En Orre som Charlie from the White mountain gett ett klockrent nacksott.

    Serverades sedan i form av risotto på buljongen, rosastekta bröst, konfiterade lår, rökt hjärta och sauterad lever.

  9. Saxit

    Men alltså… ta ett jobb i Malmö för helsike. Mer sådan mat!

  10. Om jag inte varit gammal nog att vara din mor och dessutom oerhört lyckligt gift skulle jag friat.

  11. Peter Jägerbro

    Underbart.

    Skriv nåt inlägg om vattenstekningens konst, vettja.

  12. Robin

    Saxit: Tala inte med mig om jobb, det är kapitalismens verktyg för att få alla att springa i deras ekorrehjul, kapitalismen är roten till allt ont här i världen. DÄremot lagar jag gärna mat i Malmö. Det ryktas om en undergroundmiddag.

    Lisa: :) Om det inte hade varit för att du är gammal nog att vara min mor och är oerhört lyckligt gift hade jag känt mig tvungen att avböja för ditt eget bästas skull. Det är bara just så pass att jag själv klara av att leva nära inpå mig själv, det är verkligen inte något jag skulle vilja utsätta någon annan för.

    Peter: Om jag inte minns helt fel har du själv skrivit ett utomordentligt inlägg på ett närbesläktat ämne. För det specifika begreppet vattenstekning hänvisar jag till länken nedan där några av Umeås främsta utreder begreppen. DÄrutöver har jag inget att tillägga.

    http://trynetillknorr.wordpress.com/2010/11/24/menybyte/#comments

  13. Peter Jägerbro

    På sitt sätt liknar din vattenstekning hur man lagar till kinesiskt bbq-fläsk (om en sådan term tillåts). Hög temp i ugnen, stek på galler och ställ en plåt med vatten under. Fuktig omgivning och direktvärme. Jag skall testa din stekning snarast.

  14. Robin

    För min del handlade det om att tillaga så skonsamt som möjligt utan att behöva koka. Enda ugnen jag hade var en pizzaugn och den var inte stabil på någon temperatur under 150 grader, och knappt ens det.