Kokboken Om jag var din hemmafru rakade hem sex diplom och tre GULD i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i fredags. Jag vill särskilt tacka alla er som röstade fram oss till guldplats i Publikens Pris på nätet. Mäktigt! Och snällt. Övriga priser Om jag vad din hemmafru vann var Bästa Vardagsmåltider och Bästa Formgivning. Nu ska jag springa och köpa systrarna Eisenmanns kokbok Mingelmat som vann den finaste kategorin: Bäst alla kategorier. Var och en förstår ju hur bra den boken måste vara. Tusen tack igen.
Kommentarer
73 svar till ”Tack era gamla godingar”
Stort GRATTIS, raring!
Jag fick Om jag var din hemmafru i födelsedagspresent i veckan och har suttit hela helgen och bläddrat, dreglat, satt lappar i kanterna och planerat veckans måltider. Den är fantastiskt fin och inspirerande!
Hurra!
Grattis, grattis, grattis.
Älskar din kokbok så mycket. Den slig ner som en bomb hos mig (och har bloggat om den här http://kulturochvelour.wordpress.com/2011/10/06/alice-och-lotta-eller-ar-mat-kultur/)
GRATTIS högst välförtjänt!
Stort grattis! Den engelska versionen ska jag ge till alla mina vänner ute i världen.
Så välförtjänt! Grattis!!
Idag är jag superlycklig. Tänk att du läste mitt inlägg. Jag håller verkligen fast vid att du är ett geni. Dessutom så många gemensamma ”hjältar”. Kram
Från början till slut. Er bloggpresentation läste jag högt för mina kollegor som oooade lite för att den var så härlig och bra! Finns det något bättre än brevromaner?
”Because you’re worth it.”
Grattis, Lotta!!
Ooo Lotta! Brevromaner! Om du inte läst Samuel Richardsons Pamela : eller Dygdens belöning, den första brevromanen, måste du göra det. En mycket underhållande bok. Kram
Jag letar ihjäl mig efter ett av dina recept på pasta med tomatsås och avokado på toppen, men länken verkar ha försvunnit! Finns det i kokboken eller hur får jag tag i det?
Den borde finnas på gamla hemmafrun. Tomatsåsen är min vanliga (vitlök, tomat, balsamvinäger, honung, salt), toppingen är avokado, basilika, parmesan och lime!
Hej Lotta
Gillar din finafina kokbok, MEN ;), kanske inte lika snyggt. Älskar ringbindning i kokböcker. Så man kan slå upp ett recept och att det sedan fortsätter ligga uppe. Nu är jag där med mina kladdiga fingrar och svär.
… och då kontrar jag raskt med att bästa sättet att använda en kokbok är att läsa den i sängen, vagt lägga receptet på minnet och därefter improvisera fram sin egen variant vid spisen!
…hahhahaaa sånt klarar jag inte av. Måste ha lagat en rätt, med lyckat resultat, en 5-6 ggr. Sedan vågar jag freebasa.
Slå upp ett glas vin och släpp sargen.
OCH – det är FINT med skitiga, nedstänkta kokböcker, speciellt kokböcker som är glammiga från början. Det är bara kokböcker ingen kan använda som åldras med värdighet under dammet i bokhyllan.
Fantastiskt bra Lotta. Stort grattis!!
Tack snälla Erik, du har förresten gjort en och annan glimrande bok själv du!
Har precis bestämt årets personaljulklapp. 85 hårda paket, liksom.
Haha, och det passar du på att droppa HÄR? Du är underbar!
…tar med mig lådvinet, till sängen och testar släppa sargen. Trevlig helg.
Grattis till fina priser!
Nu försvann du ju från taffels förstasida, så nu tycker jag det är läge att du tillkännager att det är du som är årets julvärd i SVT.
Tackade Ranelid nej i sista stund??
Ho ho ho! Jag vet att Erik Haag anmäler mig varje år men på något sätt brukar det aldrig bli jag i alla fall.
Ranelid har inte tackat nej till något, någonsin. För det ska han ha cred. Tror jag.
Och du är SÅ värd alla utmärkelser! Stort grattis!
Stort grattis Lotta! Ingen annan bok hade kunnat vinna ”Bästa formgivning”, det vet jag utan att ens ha sett resten av startfältet.
Stort stort grattis Lotta! Det måste svindla lite – och det är du värd!
Snurra vidare nu i matångorna och glöm inte att tapetsera ett lämpligt rum med alla diplom – varför inte kakla in dem framför spisen med transparenta kakelplattor eller nå´t. Så vips, har du ett inredningsprogram också…
Höstkram!
Fick boken av jobbet i julklapp eller nått. Förutom att vara ett 2,5cm tjock recept på bolognese funkar den utmärkt som underlag för datormusen.
Soliga hälsningar
Kerst
Stort Grattis till Hiram-priset! Mycket välförtjänt det också!
Vel fortjent! Fantastisk bok med flotte retter og herlige fotos. Dersom det er mulig å kjøpe et foto så ta kontakt med på mail. Vi er svært interessert!
Marianne og Sten
Hej! Vi älskar din bok- fullständigt ÄLSKAR den. Vi vill marknadsföra den på vår blogg, med text och bild såklart! Ska vi lotta ut nått ex till någon lycklig person tycker du? Hade varit kul tror vi. Kolla vår sensuella blogg: http://www.laleiabloggen.se Hör av dig! Mvh /Erika La Leia
hejsan Lotta, stort grattis till en helt fantastisk bok som jag har blivit storm förtjust i.
Vi satt visst i Juryn till Årets Kock samtidigt.. synd att jag inte visste om boken då för då hade jag bett om att få köpa ett signat ex..
Ska bli superkul när den översätts så jag kan ge bort den till alla mina vänner overhere
mvh
Ulrika
Högst uppskattade Lotta!
Sedan din kokbok kom till vårt hushåll har detta lilla universum blivit så mycket mer välsmakande, självsäkert och sexigt. Så enkelt, så snyggt! Tack, tack, tack!
från hushållet med köksamatörer som också vill servera fina middagar gnm Hanna
Du gör min dag. <3
Hej och grattis, Lotta!
Finns det någonstans man kontakta dig om vi bortser från denna sida? En mail eller liknande? Jag har nämligen en fråga som är hemlig för en viss person som kan tänkas läsa detta… Nu låter det här jättemärkligt, jag vet, men jag frågar i alla fall. Jag kikar in här regelbundet för att se om du har svarat.
Vänliga hälsningar
Hej M.
Om du lämnar din egen mailadress så kontaktar jag dig.
Åh, vad snällt! Här är en mail till mig:
boruwoman@gmail.com
Trevlig blogg det här!
Chokladtossig? Titta gärna in i min chokladvärld! :)
Trevlig blogg det här :)
Bra blogg det här!
jag ser verkligen fram emot ditt sommarprat! så himla kul!
Lyssnade precis på ditt sommarprat. Hur bra som helst.
åh lotta jag vill laga mat till dig!
Ni är rara. Tack!
OBS. Den här bloggen är lyckligen avsomnad. Livet går vidare!
Jag letar och söker och rotar efter någonslags mail till dig, men hittar ingen tillfredställande nog. Finns det någon att kontakta dig på?
Hej Jonna. Lämna en fungerande mailadress (visas ej) när du kommenterar så kontaktar jag dig. brevtill… funkar ej.
Hälsar vänligast,
Lotta Lundgren
Alltså du är så FANTASTISK!!!!!!!!!!!!!!!!! Vilket geni, jag blir så himla glad av att människor som DU har en röst i den offentliga median!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Alltså – kvinnokärleken. Det finaste vi har i samhället. Tack Sara. Tack.
Hörde ditt sommarprat idag! Ville bar tacka för den otroliga inspiration till livet du gav mig!! Tack!! Jag gick och skrattade högt för mig själv under min morgonpromenad, grät lite gjorde jag också fast mest för att vissa ord verkligen var viktiga! Lycka till i livet:) Med vänlig hälsning, Sunni
Tack!
Jag bloggar kanske inte längre men jag läser alla kommentarer. Varenda en. Tack alla snälla.
Jag vill tacka dig för ett av de bättre ”sommar” jag lyssnat på. Rakt genom radion (pod iofs) in i hjärtat.
Ditt sommarprat gjorde mig så glad. Tack för att du är du.
Hejhej!
Om man har hittat ett recept på din fina blogg som man vill ha med i sin fina tidning, hur gör man då?
Hälsnignar
Anna-Lena
Fitness Magazine
Det enklaste är nog att sno det rakt av. Det är ingen upphovsrätt på recept, de tillhör alla och det tycker jag bara är bra.
Du är såååååå söt och rolig :)
Lotta, det är inte bara det att du är en skicklig copywriter och skitkul du är söt också! :-)
Hej Lotta.
Jag lyssnade nyss på ditt sommarprat och tyckte det var fantastiskt bra.
Något jag skulle vilja fråga i efterhand är hur man kommer i kontakt med meditationscentrat som du var på i Wales?
Det lät otroligt spännande och jag vill också testa det.
Ha det bra!
Hej Joel och tack för fina ord!
Jag hardessvärre skrivit på papper att aldrig berätta om vad som pågår på det där centret. Som förresten inte ens ligger i Wales (resten är sant men det är ju en mer subjektiv upplevelse). Men om du bor i Stockholm kan du ta kontakt med Kari Paues. http://pauesproduktion.com/ Hennes hemsida ser lite skum ut men hon är ett geni. Lycka till!
Lotta
Stort grattis, det var välförtjänt!
Bästa kokboken i samlingen :) http://ingenrotmos.blogspot.se/2013/03/asiatisk-kycklingsallad-med-chili-och.html
En kompis till som tipsade om din blogg, mycket intressant att läsa din blogg.
Varje gång jag trillar in på något gammalt blogginlägg här, kikar i din bok eller ser dig på tv så blir jag liite lyckligare. I dessa tider av ”näthat” hit och dit så vill jag bara säga att jag tycker att du är så sjukt awesome och att jag bara hoppas jag blir lika smart/rolig/bra på att laga mat som du någon dag! :)
Vad synd! Att det är slut med bloggeriet underbara människa. Jag är ointresserad av mat och älskade din blogg. Och din bok.
LOTTA! Du är duktig, roligt och trevlig och just därför blir jag lite extra glad över att du vinner priser och grejer. Kolla in min blogg, den handlar om mackor och är svinbra på alla sätt. Kramis! *nätkärlek*
Det häftiga är just ditt genialiska sätt att skriva om allt runt mat! Är en nyfiken vetgirig människa som dock ej läser några bloggar alls på nätet, för att de är just: BOORIIING! …men jag måste läsa dinhemmafrusnacket, det är just genialiskt roligt och fängslande. Som en tryffelpasta. OEMOTSTÅNDLIGT. Jag älskar din penna, kram på dig, LOTTA, och tack för att orden kommer på pränt!
Hej Lotta! Läser om n ä s t a bok i den stora morgontidningen idag. Längtar tills jag håller den i min hand. Är det här du puffar om de signerade försläppta exen som jag hoppas få chans på? Tack.
Yeaj:)Grattis!
Vill ta en lunch med dig.
Hej Lotta! Jag jobbar på ett bibliotek och är nyfiken på om det går att boka dig som föredragshållare! I så fall får du hemskt gärna kontakta mig på
anna-karin.rennemark@staffanstorp.se