Vill du ha världens bästa kycklingtips säger Anders Sporring med glimten i ögat? Vi sitter och pratar mat och glider runt i ämnet. Anders är verkligen en matnörd fast han inte bloggar…än? Han berättar att Chris Heuer, som är en av sociala mediers stora namn bodde över hos honom i våras. Chris såg när Anders lagade mat. Lyriskt hade Chris lite olika förslag. I höst smäller det loss och Anders har utvecklat spännande idéer. Om du vill veta mer om Anders hemliga matprojekt får du gärna kontakta honom via bloggen så får du förhandsinfo.
Vilket är då hans bästa kycklingfilétips…? Här kommer det.
Kycklingfilé marinerat med lingonvinäger
Receptmakare: Anders Sporring
Portioner: så många du vill
Tid: marinering 1,5 timme, tillagning ca 15 min
Skriv receptingress här
- kycklingfiléer
- lingonvinäger från IKEA
- torkad basilika
- salt
- peppar
- Tina filéer om de är frusna
- Lägg på en tallrik. Gnid in med salt, peppar och basilika
- Häll över lite lingonvinäger
- Låt marinera 45 minuter
- vänd på filéerna och upprepa proceduren
- Stek i medelvarm-het panna i olivolja
- Servera med basmatiris, en sallad på körsbärstomater och rucola.
Kommentarer
8 svar till ”Världens bästa kycklingfilétips”
Najs! Nya Kycklingrecept kan man aldrig få nog av.
Kanske ska testa med min lingonbalsamico som jag nyss fått!
Låter som en bra idé. Anders sa att basen var äppelcidervinäger så jag funderade på att göra lite vinäger själv. Det är lite långt till IKEA ibland. =)
Kesomackan – Håller med och Anders är duktig på att laga mat.
Härligt med lite nyfikenhetskittling!
Vad gäller lingonvinägern så skulle jag glädjas åt att måsta göra egen. När jag provade IKEAS för ett tag sedan så var den ohyggligt syntetisk i smaken, lingonsmaken var gelehallonliknande.
LINGONVINÄGER! har jag aldrig ens hört talas om, men det låter spännande och den perfekta marinaden till kyckling är man ju alltid ute efter. STORT TACK för tips!
Hälsar fröken Dill
Min lingonbalsamico är från Gourmet Sverige skafferiet, GOD!
Emma – det är kul att göra själv och inte svårt.
Fröken Dill – det hade inte jag heller. Tack själv för att du kommer hit och läser. =)
Söndagsfilosofen – Anders, roligt att läsa vad du gjort i veckan.
KarinW – Tack för tips! Sverige skafferiet är duktiga. Jag ställde ut mittemot dem på Formex för något år sedan. Så då måste jag se om jag kan få tag på deras vinäger.