Jösses vilka underbara förslag jag fick av er på lammkryddningar. Men jag följde inget av dem eftersom jag var för trött för att gå och handla och lagade på vad jag hade hemma. Receptet på lammfärsbullarna presenteras i morgon då jag även sammanfattar några av era tips i en liten artikel!
Allra mest gillade jag förslaget från Rebecca inte för att det nödvändigtvis var bäst utan för att jag inte orkar laga det själv och därför blev rasande sugen. Rebecca lagar och bakar helt i min smak. Följ hennes blogg!
Hedersomnämnande till Vera som kom med förslaget att lägga in en mesostskiva i lammfärsbiffar. Detta trots att hon själv inte äter kött. Fler sådana toleranta människor och världen vore ett bättre ställe. … Mmm, jag tänker timjan och schalottenlök och mesost.
Dessutom ska lag laga lahmacun (valfri stavning) i helgen tack vare Helenas påminnelse om dess förträfflighet. Recept kommer!
Kommentarer
6 svar till ”Veckans matnörd och lammfärsbullar”
Wiho. Tack så mycket för de värmande orden.
hallå,
har en sambo som hemkommen från tunisien hade med sig en massa roliga kryddor som jag inte vet hur vi ska använda. Så det kan väl inte passa sig bättre än i ett inlägg gällande veckans matnörd.
Det ena är obehandlad(?) saffran, närmare 1-1½ hekto. Vilket känns som en massiv mängd saffran, och till priset 5:- så kan det nog inte riktigt vara det.
Artikel nummer 2 är svart anis. Små stenhårda kapslar som doftar helt underbart. Men användningsområdet känns inte helt givet för oss.
Hoppas någon har någon tanke om vad vi ska hitta på med detta.
Per: Baka med anis! Eller gör en mörk chokladganache. Anisen borde passa ypperligt med Valrhonas Abinao eller Guanaja.
Saffranet är med 99% säkerhet ngt helt annat. Förmodligen ringblommeblad. Billig saffran finns inte. Kan du skicka en bild på anisen? Det låter inte som vanlig anis. Vanlig anis är frön som liknar kummin/spiskummin, inte små stenhårda kapslar.
Jag älskar anis i maten så det är abra att söka på anis i receptarkivet så hittar du massor.
Spännande!
Lahmacun (Google)
6 träffar på svenska, 1000-tals på engelska.
Ser fram emot Din variant
Då ska vi se, bilder på sagda kryddor:
http://i360.photobucket.com/albums/oo50/pertjernberg/mat/antagligenintesaffran.jpg
http://i360.photobucket.com/albums/oo50/pertjernberg/mat/svartastenhrdasaker.jpg
Inser att kapslar var fel beskrivning på det som skulle varit anis, men ser snarare ut som svarta sesamfrön men smakar inget i närheten av det.