Xokosockerchock

Har nu varit på Xoko och predikat om vanilj och kanel. Roligast var att träffa Doris och Rita. Näst roligast var att äta Magnus Johanssons fantasiska tapiokadessert.

Tapiokakulorna gav inte associationer till slemmiga fiskögon vilket de ofta gör när svenska kockar satt klorna  dem. I stället var de mer som förtätningar i den lena kokoskrämen. I botten av coctailglaset låg krispiga majskorn. Allt toppades med en sorbet på passionsfrukt och majs samt en liten friterad boll av tämligen osöt choklad med kokosflingor runt om. En av de bästa deserter jag ätit på mycket, mycket länge.

Gån och gören sammaledes.

Kommentarer

5 svar till ”Xokosockerchock”

  1. Undrar om du inte har glömt ett inte?

  2. Tack! Timmen var sen!

  3. det låter väldigt intressant faktiskt :)

  4. :-) (nu rodnar jag och blir alldeles generad av smickret)
    Tack för en underbart trevlig och rolig kväll. Jag är så glad att jag kunde komma och mustaschen var jättenöjd över att jag tog med honom.

  5. “Gån och gören sammaledes.”
    Det var visserligen länge sedan jag var med på missionskyrkans scoutläger i Dalsland, men jag känner fortfarande igen en missionsbefallning när jag ser den. Lisa, Nordens egen mat-Jesus! :D