receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 10 minuter
Det här är en mycket enkel sallad som fungerar lite som en salsa till friterad fisk eller en bit lamm. Yoghurtsås är mycket gott till.
Stora apelsiner är förvisso mer lättskalade men de mindre är nästan alltid mer smakrika och saftigare.
- 4 små söta apelsiner
- finhackad röd eller grön chili efter behag
- 1/2 dl blonda eller gröna russin
- (1/2 tsk sumak)
- 1/2 dl grovhackad koriander
- ev 1/2 dl granatäppelkärnor
- Skär skalet av apelsinerna med en mycket vass kiv. Allt det vita ska bort också. Tärna apelsinen. Det är viktigt att kniven är vass annars blir det bara mos av det hela.
- Blanda med chili och russin. Låt gärna stå och dra en kvart eller längre.
- Strö över sumak, koriander och ev granatäppelkärnor.