Selmas släta pumpasoppa

Receptmakare: anna billing

Portioner: 4 som smårätt

Tid: 30 minuter

Det går givetvis även bra att använda renodlade matpumpor med fast kött, som muscatpumpa eller butternutsquash.

Kärnorna kan du torka och rosta i pannan med olivolja och lite salt och strö över soppan. Eftersom jag nyss propagerat för salvian föll det sig naturligt att peta i några blad även här. Det kan man förstås låta bli om man känner att man riskerar en överdos; libbsticka eller stjälkselleri funkar fint som alternativ. Vill man prova på verklig försakelse finns det kanske heller ingen anledning att riva parmesanost över alltihop. Helt onödigt.

 

  • 500 g pumpakött
    1 potatis
    ½  liter kycklingbuljong
    ½ gul lök
    1 vitlöksklyfta
    2 msk turkisk yoghurt
    3 stora salviablad
    salt, svartpeppar efter behag
  • Till servering:
    Rostade pumpakärnor
  • Salviablad
  • Riven parmesanost till servering
  1. Tärna lök och potatis och koka den med vitlöksklyftan, salvian och pumpaköttet i buljongen tills alla ingredienser är mjuka och stärkelsen i potatisen fått soppan att tjockna.
  2. Tillsätt yoghurten och mixa alla ingredienser släta med stavmixer. Salta och peppra.
  3. Servera i skålar och toppa med riven parmesan, rostade pumpakärnor eller fint strimlad salvia.