Asiatisk morotsdrink med sting

Receptskapare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2

Tid: 10 minuter

Servera med räkor på spett och du har en fräsch förrätt som passar att svepa på stående fot. Om du har fobi mot koriander kan du ersätta med den söta lakritssmakande thaibasilkan eller en kvist dragon. Är du modig droppar du i en gnutta fisksås för att framhäva smaken.

  • 4 dl morotsjuice
    1 msk koncentrerad apelsinjuice
    1 msk pressad lime
    1 tsk finrivet limeskal
    1 msk grovriven ingefära
    1 msk finhackat citrongräs
    1-2 krm salt
    färsk röd chili eftertycke och smak
    några kvistar färsk koriander
  1. Kör alla ingredinser i en matberedare till slät dryck. Låt stå och samla smak i kyl minst en halvtimme.
  2. Sila av om det behövs. Späd med mer morotsjuice eller späd apelsinjuice om den har hunnit bli för kaxig i smaken. Njut iskall.