Betor under yoghurt och chèvre

Receptmakare: Lotta Lundgren

Tid: 60 min

Risken att bli utbytt mot något yngre, fräschare eller bara annorlunda, är ett riskmoment som dessvärre måste ingå i kalkylen för alla som ger sig in i en relation. Det kan hända mig, det kan hända dig och jag är rädd att det kommer att hända julbordsklassikern rödbetssallad inom en snar framtid. Den dag separationen är ett faktum kommer rödbetssalladen kanske fråga sig vad som gick snett. Var det ovanan att ligga och kladda på köttbullesmörgåsar i tid och otid, året runt, som gjorde att spänningen till slut försvann? Eller upptäckte folk helt enkelt att den där skära röran kändes alldeles för fet för att alls kallas sallad?

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3507","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-63","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"375","title":"p10102502","alt":""}}]]

 • 1 kg röd-, gul- och/eller polkabetor
  3 dl matlagningsyoghurt (10% fett)
  ca 10 cm chèvre
  2 msk flytande honung
  några kvistar färsk timjan (kan uteslutas)
  1/2 citron

 1. Koka betorna mjuka, men inte för mjuka, med skalet på.
 2. Smula chèvren och blanda med yoghurt och honung.
 3. Skala och skiva betorna tunt och lägg i lager i ugnsfast form (välj helst en inte alltför vid form). Droppa lite citron över varje lager och strö på timjan (men var sparsam med den senare). Bred på yoghurtblandningen överst.
 4. Grädda i ugn på 200°C, grillvärme, ca 15 minuter.

Bild för Lotta Lundgren
2008-12-25
Av

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren