Broccoli al peperoncino

Receptmakare: Johanna Westman

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

Broccoli blir ännu godare med lite vitlök och chili!

  • 500 g broccoli
  • 1 tesked salt till kokvattnet
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 deciliter olivolja
  • 1/4 tesked pepperoncino eller 1/2 tesked färsk chilipeppar.
  • 1/2 tesked salt
  1. Skär bort stjälkarna på broccolin och skölj broccolibuketterna i kallt vatten. Ta bort skalet från vitlöksklyftan.
  2. Lägg broccolin i en kastrull och häll på kallt vatten så det täcker helt. Lägg i en tesked salt och låt vattnet koka upp på medelstark värme. Låt broccolin koka i 5 minuter. Häll av den i ett durkslag och låt ånga av.Om du använder färsk pepparfrukt – snitta den längst med och pilla ut de vita kärnorna under rinnande vatten. Hacka pepparfrukten fint så du har ungefär en halv tesked.
  3. Häll oljan i den tomma kastrullen och sätt den på medelstark värme. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncinon. Stek tills vitlöksklyftan börjar ta färg.
  4. Ta ut vitlöken och lägg i broccolin och en halv tesked salt, rör om. Sänk värmen och sätt på ett lock. Låt det puttra i 5 minuter så att broccolin tar smak.