Receptmakare: Johanna Westman
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Broccoli blir ännu godare med lite vitlök och chili!
- 500 g broccoli
- 1 tesked salt till kokvattnet
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 deciliter olivolja
- 1/4 tesked pepperoncino eller 1/2 tesked färsk chilipeppar.
- 1/2 tesked salt
- Skär bort stjälkarna på broccolin och skölj broccolibuketterna i kallt vatten. Ta bort skalet från vitlöksklyftan.
- Lägg broccolin i en kastrull och häll på kallt vatten så det täcker helt. Lägg i en tesked salt och låt vattnet koka upp på medelstark värme. Låt broccolin koka i 5 minuter. Häll av den i ett durkslag och låt ånga av.Om du använder färsk pepparfrukt – snitta den längst med och pilla ut de vita kärnorna under rinnande vatten. Hacka pepparfrukten fint så du har ungefär en halv tesked.
- Häll oljan i den tomma kastrullen och sätt den på medelstark värme. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncinon. Stek tills vitlöksklyftan börjar ta färg.
- Ta ut vitlöken och lägg i broccolin och en halv tesked salt, rör om. Sänk värmen och sätt på ett lock. Låt det puttra i 5 minuter så att broccolin tar smak.