Receptmakare: Johanna Westman
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Underbar enkel rätt som betyder ungefaär “hoppa upp i munnen”. Satsa på riktigt bra kyckling. Hoppa över salvian eller använd lite mindre om barnen inte gillar den.
- 4 små kycklingfiléer
- 4 skivor parmaskinka
- 4 – 8 färska salviablad
- 1/2 deciliter mjöl
- salt, nymald svartpeppar
- 1 matsked smör
- 1/2 dl vitt fruktigt oekat vin
- Till servering:
- Chilifräst broccoli
- Pasta eller potatis
- Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper och banka på dom med en kavel. Lägg några salviablad och en skiva parmaskinka på varje filé. Tryck till.
- Häll mjöl i en djup tallrik och vänd kycklingfiléerna i mjölet. Salta och peppra.
- Lägg smör i stekpannan och sätt den på medelsvag värme. Låt smöret smälta och börja puttra lite och sen tystna innan du lägger i kycklingfiléerna. Lägg dem med skinksidan ner först! Stek dem i 3- 4 minuter på varje sida
- Häll i vinet och låt det puttra i någon minut.