Saltimbocca alla Romana

Receptmakare: Johanna Westman

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

Underbar enkel rätt som betyder ungefaär “hoppa upp i munnen”. Satsa på riktigt bra kyckling. Hoppa över salvian eller använd lite mindre om barnen inte gillar den.

  • 4 små kycklingfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 – 8 färska salviablad
  • 1/2 deciliter mjöl
  • salt, nymald svartpeppar
  • 1 matsked smör
  • 1/2 dl vitt fruktigt oekat vin
  • Till servering:
  • Chilifräst broccoli
  • Pasta eller potatis

 

  1. Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper och banka på dom med en kavel. Lägg några salviablad och en skiva parmaskinka på varje filé. Tryck till.
  2. Häll mjöl i en djup tallrik och vänd kycklingfiléerna i mjölet. Salta och peppra.
  3. Lägg smör i stekpannan och sätt den på medelsvag värme. Låt smöret smälta och börja puttra lite och sen tystna innan du lägger i kycklingfiléerna. Lägg dem med skinksidan ner först!  Stek dem i 3- 4 minuter på varje sida
  4. Häll i vinet och låt det puttra i någon minut.