Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4-6 som tapas
Tid: 30 minuter
Gott och enkelt.
- 400 g bläckfisk i ringar eller bitar eller hela – tag vad du hittar som ser bra ut
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- 1 lagerblad
- 1 msk paprikapulver
- ett stänk cayennepeppar
- 1 dl sherry
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- lite persilja till garnering om så önskas
- Tina bläckfisken om du inte haft sådan otrolig tur att du hittat färsk sådan. Har du hittat pinfärsk bläckfisk, slå den mot en klipphäll eller kör den i tvättcentrifugen ett tag (grannarna klagar säkert inte, de kommer aldrig fatta varför tvätten luktar fisk!). Hursomhelst, ett par rejäla snytingar gör bläckfisken mör.
- Fräs vitlöken i olivoljan en halv minut. Tillsätt bläckfisk, lagerblad, paprikapulver och cayennepeppar. Slå på sherryn.
- Låt allt sjuda 20 minuter eller tills bläckfisken går att tugga. Smaka av med vinäger, salt och garnera med persilja.