Chilistekt kyckling med supersallad

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 2 timmar

Busenkelt och väldigt gott. En klick matlagningyoghurt smaksatt med limeskal är gott till, men inte nödvändigt.

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kikärter
  • 1 liten burk majs
  • 1 röd lök
  • 15 cm gurka
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • till servering
  • ev. 2 dl matlagningsyoghurt smaksatt med rivet skal från 1 lime
  1. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Ta ev. bort kärnor och hinnor på chilin (beror på hur starkt du vill ha det) och strimla chilin. Mortla vitlök, chili, salt, spiskummin och farinsocker till en någorlunda homogen massa. Tillsätt tomatpuren.
  2. Banka kycklinglårfiléerna lätt så att de blir lite plattare, men inte så mycket att de går sönder. Kleta in filéerna med chiliröran. Låt marinera 1 1/2 -2 timmar i kylen. Stek lårfiléerna på låg värme i lite olivolja tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Under tiden som kycklingen marinerar gör du salladen. Skölj kikärter och majs och låt dem rinna av väl (kör dem eventuellt i en salladsslunga, det fungerar omåttligt bra!). Finhacka rödlöken. Hacka gurka (ta bort kärnhuset först), tomat, paprika och avocado.
  4. Blanda alla grönsakerna i en skål, pressa över lime och rör ned olivoljan. Salta lätt.