Cognacsmarinerad hästbiff med grönpepparsås

Cognacsmarinerad hästbiff med grönpepparsås

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 4 1/2 timme

Lata människor blir lyckliga dito om man låter marinaden bli basen till en enkel men ljuvlig sås!

  • 4 stora hästbiffar
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 dl cognac
  • saften av 1 citron
  • 1 kvist rosmarin, hackad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad mejram
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 msk frystorkad grönpeppar
  • 3 dl grädde
  • till servering:
  • pommes frites
  • grönsallad
  1. Blanda cognac, citronsaft och örter i en påse. Ploppa ned hästbiffarna. Låt marinera i minst 4 timmar.
  2. Ta upp biffarna ur marinaden, torka av dem, salta och peppra och låt dem vila en kvart i rumstemperatur.
  3. Hetta upp smöret i en kraftig panna tills det blir ljust nötbrunt. Stek hästbiffarna i smöret tills de fått fin färg och är lagom blodiga (i min värld ska de knappt vändas i pannan, men alla har sina egna preferenser). Varmhåll så länge.
  4. Häll marinaden i stekpannan tillsammans med grönpepparkornen och grädden. Låt koka samman i 10 minuter. Salta om det behövs.
  5. Servera med hemfriterad pommes och en sallad.