Citronsill med yoghurt och kryddolja

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6 portioner som liten förrätt

Tid: 15 minuter (om sillen är klar)

Även personer som är skeptiska till sill brukar gilla den här kryddiga anrättningen. Du kan även använda kryddoljan till urvattnade sillfiléer som snabbt vänts i lite citron och socker och sedan marineras i kryddoljan över natten.

  • 1 sats citronsill
  • 3 dl tjockyoghurt
  • 1/4 rödlök
  • ev finhackad saltinlagd citron till garnering
  • Kryddolja:
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 4 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1/2 tsk hel koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflingor
  1. Förbered kryddoljan i god tid. Hetta långsamt upp 3/4 dl olivolja med kryddpeppar, koriander och spiskummin. När kryddorna börjar dota drar du snabbt kastrullen av spisen och slår i resterande olja. Lät svalna.
  2. Låt sillen rinna av ordentligt. Arrangera sillen på ett fat. Droppa över 1/3 av oljan. Skiva rödlöken lövtunt och lägg de över. Klicka på yoghurten. Ringla över resten av kryddoljan.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh