Färskpotatissallad med libbsticka och löskokta ägg

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 25 minuter

Olivoljan och sardellerna är en eftergift till libbstickans  liguriska påbrå. Skinka, fisk eller bara gröna blad är smaskens till. Salladen blir bäst ljummen. Värm på potatis och blomkål i mikron lite om du kokat den i förväg eller använder gårdagens. Om du använder kraftiga frilandsodlade örter bör du halvera mängden.

  • 500 g kokt färskpotatis
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 4 ägg
  • Dressing:
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl för dyr olivolja
  • 8 sardellfiléer, finhackade
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1/2 –1 msk finhackad libbsticka
  • 1 1/2 dl strimlad blast från färsk lök eller salladslök
  • mald svartpeppar
  1. Vispa samman senap och citron till dressingen. Vispa ner oljan lite i taget. Späd med någon matsked vatten. Vänd ner örter och sardeller.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner ägg och blomkål. Sjud äggen i 4 minuter och blomkålen tills den precis blivit medgörlig. Fiska upp äggen och lägg i kallt vatten någon minut så går de lättare att skala. Slå upp blomkålen i durkslag och låt den ånga torr. Skölj inte.
  3. Skala äggen och lägg dem med blomkål och potatis i en stor skål. Slå på dressingen och vänd runt alltsammans så att äggen går sönder  i stora bitar. Peppra som en tok och salta bara om det behöävs. Ät bums!

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh