Receptmakare: Jens Linder
Portioner: 4
Tid: Ca 50 minuter
Det finns knappast något enklare sätt att laga till fisk på än att baka den i folie. Rödingen, som för det mesta har rena och harmoniska aromer, passar väldigt bra i sammanhanget. om du inte får tag i färsk vitlök kan du ersätta den med tunt skivad vitlök eller purjo. Kolla ursprunget på firren så att den inte kommer från hotade bestånd.
- 1 urtagen röding (1-1,3 kg)
- 1 färsk vitlök med blast
- 1 bunt färsk timjan
- 1 bunt färsk rosmarinsalt
- Till servering:
- Kokt potatis
- Säsongens gröna grönsaker
- Smält smör
- Citronklyftor
- Värm ugnen till 225°C. Salta rödingen noga invändigt och utvändigt.
- Dela vitlöken i fyra klyftor och lägg in i fiskens mage tillsammans med timjan och rosmarin.
- Slå in fisken i ugnsfolie och sätt in paketet i ugnen. Låt stå tills köttet är mjukt (det tar ungefär 45 minuter). Servera, gärna med kokt potatis och lite smör.