Foliebakad röding med örter

Receptmakare: Jens Linder

Portioner: 4

Tid: Ca 50 minuter

Det finns knappast något enklare sätt att laga till fisk på än att baka den i folie. Rödingen, som för det mesta har rena och harmoniska aromer, passar väldigt bra i sammanhanget. om du inte får tag i färsk vitlök kan du ersätta den med tunt skivad vitlök eller purjo. Kolla ursprunget på firren så att den inte kommer från hotade bestånd.

  • 1 urtagen röding (1-1,3 kg)
  • 1 färsk vitlök med blast
  • 1 bunt färsk timjan
  • 1 bunt färsk rosmarinsalt
  • Till servering:
  • Kokt potatis
  • Säsongens gröna grönsaker
  • Smält smör
  • Citronklyftor
  1. Värm ugnen till 225°C. Salta rödingen noga invändigt och utvändigt.
  2. Dela vitlöken i fyra klyftor och lägg in i fiskens mage tillsammans med timjan och rosmarin.
  3. Slå in fisken i ugnsfolie och sätt in paketet i ugnen. Låt stå tills köttet är mjukt (det tar ungefär 45 minuter). Servera, gärna med kokt potatis och lite smör.