Frisk chutney på mynta och koriander

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Du kan göra den här svalkande såsen  i matberedare också men den får inte alls samma subtila smak. Mixa då bladen med hälften av yoghurten och rörner resten på slutet. Kör du all yoghurten i mixer blir den blaskig.

  • 1 grön spansk peppar, urkärnad
  • 1-2 klyftor färsk vitlök
  • 2 dl plockade myntablad
    2 dl plockade korianderblad
  • 1/2 msk socker
    ½ tsk salt
    1 ½ msk pressad lime
  • 1 dl ekologisk mild yoghurt (4 %)
  1. Hacka vitlök och chili grovt. Mortla lök, chili och örtblad i en stor stenmortel med salt och socker.
  2. Rör ner lime och fortsätt mortla till en söät massa.
  3. Tippa över i en liten skål och rör ut med yogurten.