Thailändsk gurksallad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6-8

Tid: 15 minuter + 1 timmes marinad

Den här enkla salladen är underbar till stekt fisk eller grillad gris i alla former. Toppa gärna med treviliga asiatiska örter av olika salg.

  • 2 medelstora gurkor
    2 msk rostade sesamfrön och/eller finhackade rostade jordnötter
    1 dl korianderblad och/eller mynta
  • Till lagen:
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl pressad lime
    1-2 röda birdchili, ca 5 cm, fint skivad1
    3 små shalottenlökar
    1 tsk fisksås
  1. Blanda samman ingredienserna till lagen.
  2. Skala gurkorna och halvera på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skiva gurkan tunt.
  3. Marinera i lagen ca 1 timme. Blanda ner örter och sesamfrön precis före servering.