Receptmakare: Anna Billing
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Den här frittatan åt jag på Raoul’s i Notting Hill. Fast då med chorizo istället för salsiccia. Nära att jag skrev vårlök. Visst är det frestande att översätta rätt av, salladslök är inte ett dugg poetiskt…
- 8 ekologiska ägg
- 1 dl kaffegrädde
- 4-5 salladslökar
- 75 g salsiccia (lufttorkad)
- 50 g pecorino (romano)
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Värm ugnen till 200 grader.
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med en slatt grädde. Smaka av, salta och peppra.
- Skiva salladslökarna tunt och skär sedan korven i tunna skivor. Ta av skinnet.
- Fräs upp ordentligt med olivolja i en ugnstålig stekpanna. Tillsätt den skivade löken och stek den lite snabbt.
- Häll i äggstanningen och låt frittatan stelna på medelvärme i cirka tio minuter. Lägg ett lock ovanpå.
- När någon minut återstår lägger du ut korvskivorna på den koagulerade ytan och strör den rivna pecorinoosten över.
- Grädda färdigt frittatan i övre delen av ugnen i cirka tio minuter till.
- Servera vid frukost eller som lunch. Kan även ätas kall.
