Frittata med salsiccia och vårlig lök

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Den här frittatan åt jag på Raoul’s i Notting Hill. Fast då med chorizo istället för salsiccia. Nära att jag skrev vårlök. Visst är det frestande att översätta rätt av, salladslök är inte ett dugg poetiskt…

  • 8 ekologiska ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 4-5 salladslökar
  • 75 g salsiccia (lufttorkad)
  • 50 g pecorino (romano)
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med en slatt grädde. Smaka av, salta och peppra.
  3. Skiva salladslökarna tunt och skär sedan korven i tunna skivor. Ta av skinnet.
  4. Fräs upp ordentligt med olivolja i en ugnstålig stekpanna. Tillsätt den skivade löken och stek den lite snabbt.
  5. Häll i äggstanningen och låt frittatan stelna på medelvärme i cirka tio minuter. Lägg ett lock ovanpå.
  6. När någon minut återstår lägger du ut korvskivorna på den koagulerade ytan och strör den rivna pecorinoosten över.
  7. Grädda färdigt frittatan i övre delen av ugnen i cirka tio minuter till.
  8. Servera vid frukost eller som lunch. Kan även ätas kall.