Getostfylld saffranspasta

Att göra egna pastyknyten är pilligt som tusan, men till en speciell måltid är de helt klart värda besväret. Recept ur Svenska Ostar av Mia Öhrn och Henrik Francke, Bokförlaget Parasoll


Portioner: 4 stora eller 8 små
Tid: Tid: 1 dryg timme (inkl 30 minuters vila) beroende på hur fingerfärdig du är
Du behöver: 

Pastadeg:
2 ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
1 kuvert (½ g) saffran
½ tsk salt
2 dl (130 g) durumvetemjöl
2 dl (120 g) vetemjöl

Fyllning:
100–150 g getost, till exempel rulle
Till servering:
rostade valnötter
god olivolja
rucolablad

Gör så här: 
  1. Blanda ägg, vatten och olja i en bunke. Stöt saffranet fint tillsammans med saltet och rör ner i bunken. Tillsätt mjölsorterna och arbeta ihop till en deg. Knåda degen i några minuter och låt den sedan vila på sval plats i minst 30 minuter.
  2. Kavla ut degen så tunt som möjligt på lätt mjölat bakbord eller i en pastamaskin. Skär degen i fyrkantiga bitar, cirka 4x4 cm. Täck över den utkavlade degen med en handduk medan du arbetar, så att den inte torkar.
  3. Lägg en liten bit getost på varje kvadrat. Vik pastabiten dubbel på snedden så att osten täcks och nyp ihop kanterna. Vrid snibbarna ett halvt varv och nyp ihop dem.
  4. Låt helst pastan torka en stund. Koka den sedan knappt fem minuter i lättsaltat vatten. Fiska upp och låt rinna av.

Bild för Henrik Francke
2008-01-03
Av

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
2008-11-06
Bild för Henrik Francke
2008-10-09
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
2008-02-25