Receptmakare: sofia gustafson
Portioner: 1-2
Tid: 10 minuter
Har du ingen färdig shisokimchi kan du använda färska shisoblad som de är eller hotta upp dem med chili, soja, rostad sesamolja och kanske lite vitlök. Sött piff får du från syltade grapefruktskal enligt Lisas recept.
- 1 grapefrukt, gärna blodgrape
1 tsk ingefära, finhackad
shisoblad, picklade eller färska
salladslök eller späd färsk vitlök, i tunna skivor
syltat grapefruktskal + spad
ev socker
(stekt ägg)
- Skär bort skalet från grapefrukten och filea den över en skål. Ner i samma skål kramar du saften ur resterna av frukten. Lägg upp filéerna på ett fat.
- Blanda ingefärshacket med grapefruktsaften.
- Strimla shisobladen fint.
- Häll grapefruktsaften och ingefäran över filéerna. Strö över resten av ingredienserna.
- Droppa över lite spad från grapefruktskalen om du vill ha mer sötma, eller så sockrar du med lite ljust muscovadosocker.