DSC_0569

Gurksallad a la tzatsiki

Receptmakare:Everybody Loves SAndwiches, bearbeta, översatt och tokändrat av Margit Richert

Portioner: 6

Tid: 1 timme (effektiv arbetsinsats ca 10 minuter)

Det här är verkligen en idiotsäker sallad. Gott, enkelt och sa jag gott? Omåttligt gott! Jag har ändrat massor från orginalreceptet, men så här vill jag ha salladen. Ändra vidare själv!

  • 2 gurkor
  • 1 tsk salt
  • 1 finhackad vitlökssklyfta
  • 1 kruka dill eller ungefär hälften frillandsodlad dill, hackad
  • 1 dl tjockyoghurt (10%)
  • 50 g bra fetaost, hackad
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  1. Skiva gurkan tunt. Blanda med saltet och låt stå i kylen 30 minuter eller mer. Pressa ut vätskan.
  2. Blanda resten av ingredienserna och rör sedan ned gurkan. Smaka av med salt och peppar.