Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 20 min
- 1 dl cashewnötter, naturella
- 2 kycklingfiléer
- 1 burk kokosmjölk
- 2 lime
- 1 tsk socker
- 1 torkad röd chili, stark
- 1 msk maizena
- 1/2 litet kålhuvud, exempelvis rödkål eller spetskål
- 1 dl torkade blåbär eller tranbär (om det är lördag)
- Rosta nötterna i torr stekpanna.
- Skär kycklingen i tunna strimlor. Slå lite olja i en wok eller stor stekpanna, stek kycklingen snabbt och hett och slå på kokosmjölk, skal (bara yttersta zesten) och saft av limen, socker, en rejäl nypa salt eller två och stött chili. Låt koka ihop någon minut.
- Rör ut maizenan i lite vatten och tillsätt.
- Strimla kålen fint och tillsätt den också. Låt allt bli varm och servera med nötter och eventuella blåbär.

