Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4
Tid: 40 minuter
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kanelstång
- 3 kapslar svart kardemumma, lätt krossade
- 1 msk neutral olja
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk mald koriander
- 2 torkade thaichilli eller något kryddmått cayennepeppar
- 2 burkar krossade tomater
- 1 tsk socker
- 5 dl vatten
- salt och peppar
- Till servering:
- Tjock yoghurt
-
- Hacka lök och vitlök. Fräs löken, kardemummakapslarna och kanelstången några minuter i oljan. Tillsätt sedan koriander, spiskummin och smula ned chilin. Låt fräsa ytterligare någon minut. Slå sedan över vatten och tomatkross och tillsätt sockret. Koka på svag värme under lock i 30 minuter.
- Fiska upp kardemummakapslar och kanelstången. Mixa soppan ganska slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick tjock yoghurt.
- Tjock yoghurt
