
Lakritspannacotta med sockerflarn
Skrivet av
i
Pannacotta tillhör de enklaste desserterna att laga, men den gör alltid succé. Det här receptet kommer från Bettans bok Lakrits, mint & choklad.
Ingredienser
1 1/2 gelatinblad
4 dl grädde
1/2 msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
2 1/2 msk socker
Till servering:
Sockerflarn (recept nedan)
8 hallon
1/2 tsk lakritsgranulat eller lakritspulver
Sockerflarn
30 g glukos
1/2 tsk lakritsgranulat
1 1/2 gelatinblad
4 dl grädde
1/2 msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
2 1/2 msk socker
Till servering:
Sockerflarn (recept nedan)
8 hallon
1/2 tsk lakritsgranulat eller lakritspulver
Sockerflarn
30 g glukos
1/2 tsk lakritsgranulat
Portioner: 8 små
Gör så här:
Sockerflarn
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter.
- Koka upp grädde, lakrits och socker. Dra kastrullen av plattan, fiska upp gelatinet och lös noga upp det i den heta grädden. Låt svalna.
- Lägg lite lakritsgranulat eller pulver i botten av glasen. Häll försiktigt på gräddblandningen. Låt stelna i kyl, ca 3 timmar. Gör sockerflarnen under tiden. Servera med flarnen och hallon.
Sockerflarn
- Värm ugnen till 175°C. Täck en plåt med silpat eller bakplåtspapper. Fördela glukosen i 10 klickar (så har du i reserv om något flarn går sönder. Strö över lakritsen.
- Sätt plåten i mtten av ugnen och grädda 3-4 minuter. Låt flarnen svlna på mattan. Flytta över till tät burk med lock.
Receptmakare
Elisabeth Johansson
Fotograf: Pepe Nilsson