/>
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4 – 5
Tid: 30 minuter
- 100 g grön pesto
- 1/2 dl ströbröd
- 400 g mager lammfärs
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tetror (380 g) passerade tomater + 1 dl vatten
- 2 msk honung
- 2 citroner, zesten av båda, saften av en
- 75 g pinjenötter
- Rör ihop pesto med ströbröd och lammfärs. Salta och peppra ordentligt.
- Hacka vitlöken fint, fräs i lite olivolja, slå på tomater och vatten.
- Tvätta citronerna väl och zesta av det yttersta gula skalet. Pressa saften ur den ena. Tillsätt zest och citronsaft till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
- Trilla små frikadeller av färsen och släpp ner i den puttrande tomasåsen. Skaka försiktigt kastrullen så att alla frikadeller täcks av sås. Koka frikadellerna ett par minuter.
- Rosta under tiden pinjenötterna lätt i torr stekpanna.
- Servera med nykokt pasta, cous-cous eller klyftpotatis.