Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Gör nanosallader av den sista ynkliga laxbiten!
- 75-100 g gravad lax
- 1/2 grönt syrligt äpple, helst granny smith
- 10 cm gurka
- mâchesallad
- Senapsmajo:
- 1/2 tsk brunt senapsfrö
- 3/4 dl hemgjord majo
- 3/4 msk skånsk senap
- 1/2-1 msk pressad citron
- Förbered senapsmajonnäsen först. Rosta fröna i botten på en kastrull tills de börjar knäppa. Låt rosta ytterligare 20 sekunder. Se noga till att de inte bränns. Tippa snabbt upp i en liten skål. Blanda med övriga ingredienser och smaka av.
- Tärna gravlaxen fint. Det går lättare om du lägger den i frysen en kvart först.
- Skala gurkbiten och halvera den på längden. Gröp ur kärnorna med sked om de är blaskiga. Tärna fint.
- Skala äpplet. Tärna i samma storlek som gurkan. Lägg lite sallad i botten av några små vackra glas. Arrangera lax, gurka och äpple ovanpå. Toppa med majonnäs och örter.
