London: Frukost på Raoul’s

Nu är jag tillbaka från en galet effektiv inspirationsresa till London med min man och några ur personalen. Eftersom vi ska bygga ut butikens färdigmatsavdelning under året tyckte vi att det var bäst att spana in detta på plats, och var någonstans är folk rörligare än i London?

På tre dagar betade vi av Sainsbury’s, Tesco, Waitrose med flera. Vi hänfördes av de stora jättarna som Whole Food Market och Selfridges, tittade närmare på coffeeshops/take-awaykedjor som Eat och Pret A Manger och försökte tänka ut vad som skulle kunna funka hos oss och vad som trots allt gjorde sig bäst i en världsmetropol. Ett är säkert: vi är milsvida efter med den ekologiska, kvalitativa snabbmaten i Sverige.  Undrar vad alla producenter väntar på, vi vet ju vad marknaden uppenbarligen vill ha!

Som grädde på moset hade jag fått en lapp med lite tips från Jan Hedh som han tyckte jag borde se och som visade sig vara precis så fantastiska som jag hoppats. Sista dagen hann vi med en runda till Borough Market innan vi kastade oss i tunnelbanan till Heathrow. Det kommer att sippra ut på bloggen under den närmaste tiden.

Om man ska trava runt i en storstad en hel dag är det viktigt att frukosten blir lyckad. Första dagen var vi på väg mot Notting Hill och stannade till på Raoul’s efter en lokkomendation.

Det var (naturligtvis) ett riktigt skönt ställe, jag hade lätt kunnat hänga där hela förmiddagen och ska jag någon gång driva en restaurang ska jag nog satsa på gula markiser som silar det kalla vårvinterljuset. Funkar lika bra här som i Arles.

Det övriga sällskapet beställde en engelsk frukost. Själv tog jag en frittata med chorizo och salladslök, kaffe och en syrlig  jorgubb/açaismoothie. Frittatan var mycket god, så jag slängde ihop en egen här hemma i dag. Jag hade ingen chorizo men väl en lufttorkad Salsiccia Montanara som jag köpte på Borough Market.

Frittata med salsiccia och vårlig lök

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

En sådan här frittata åt jag på Raoul’s i Notting Hill. Fast då med chorizo istället för salsiccia. Nära att jag skrev vårlök. Visst är det frestande att översätta rätt av, salladslök är inte ett dugg poetiskt…

  • 8 ekologiska ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 4-5 salladslökar
  • 75 g salsiccia (lufttorkad)
  • 50 g pecorino (romano)
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med en slatt grädde. Smaka av, salta och peppra.
  3. Skiva salladslökarna tunt och skär sedan korven i tunna skivor. Ta av skinnet.
  4. Fräs upp ordentligt med olivolja i en ugnstålig stekpanna. Tillsätt den skivade löken och stek den lite snabbt.
  5. Häll i äggstanningen och låt frittatan stelna på medelvärme i cirka tio minuter. Lägg ett lock ovanpå.
  6. När någon minut återstår lägger du ut korvskivorna på den koagulerade ytan och strör den rivna pecorinoosten över.
  7. Grädda färdigt frittatan i övre delen av ugnen i cirka tio minuter till.
  8. Servera vid frukost eller som lunch. Kan även ätas kall.

Kommentarer

7 svar till ”London: Frukost på Raoul’s”

  1. Tack för cafétips. Och vilken vacker frittata! En gång var jag i London 2 1/2 vecka, halva tiden gick jag en engelskakurs, andra halvan spanade jag också in livsmedelsbutiker, coffe shops och matmarknader. Det levde jag på i flera år.

  2. Jag hoppas att ni hade det underbart i London. Det är verkligen en matstad, oavsett vad alla elaka tungor säger! Sönderkokta grönsaker finns förvisso, men det är en marginell företeelse ju. Tvärt om är ju London en alldeles underbar smältdegel för all världens kök!

    Åh, om du hade kunnat smuggla in lite kallrökt kolja till mig. Jag är kedgereefantast, men kedgeree smakar inte som den ska om inte denna kallrökta kolja ingår. Varför kan inte vi svenskar också kallröka torskfiskar?

  3. Bendel: Två och en halv vecka, gudars vad jag skulle vilja det! Nu blev det ratrace på tre dagar eftersom vi båda åkte och di smaa var hemma.

    Margit: Ja för tusan, det skulle jag ju gjort om jag vetat. Vi får se vem av oss som kommer dit igen först.

  4. Åh, vilken tur jag och mannen har! Hoppas att alla fina tips sipprar ut nu under mars och april månad, så att vi har en diger besökslista lagom till vår London-tripp sista helgen i april.
    Tack! Tack!!!

  5. Anna B: det är precis sådant som jag är expert på att komma på först efteråt. Men jag har en kompis som ska till London i maj, så det går ingen nöd på mig. :)

  6. Nu fick jag en svår Londonlängtan! :-) London (England) har fantastiska livsmedelskedjor. Jag gillar ex. Waitrose Illustradet – deras magasin! Ja, håller med när man är i London så märker man verkligen hur långt efter vi här i Skandinavien är – med allt!

  7. Jag fiskade upp magasinet, verkligen påkostat och bara ett pund kostade det i butik. Tänk om Buffé skulle växla upp så!